CJAS Bistriţa-Năsăud controlează clinicile Hiperdia şi Murivisan

CJAS Bistriţa-Năsăud controlează clinicile Hiperdia şi Murivisan

Preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan a confirmat în această dimineaţă faptul că două clinici din Bistriţa care furnizează servicii de radiologie, adică Rezonanta Magnetică (RMN) si Tomografie Computerizată (CT), sunt obiectul unor controale ale Casei.

Camelia Ilişuan a explicat că respectivele acţiuni de control au început în luna februarie şi urmăresc decontările pe care CJAS le-a operat pe respectivele servicii de RMN şi CT: „ Echipa de control a Casei urmăreşte dacă toate acele bilete eliberate de medicii specialişti au acoperire în teren, adică au folosit bolnavilor. Noi credem că se abuzează de aceste recomandări, pentru că, fie că avem un furnizor, fie că sunt cinci, lista de aşteptare e tot de 6 luni”, explică Camelia Ilişuan.

 

Şeful CJAS BN a mai precizat că dacă aceste servicii nu se confirmă, atunci Casa se va îndrepta împotriva celor două clinici, imputând sumele de bani care nu pot fi confirmate.

 

Anul trecut, CJAS a decontat către Hiperdia suma de 663 de mii de lei iar spre Murivisan, numai puţin de 779 de mii de lei.

Categoria: EVENIMENT