CJ: Credit pentru modernizarea unor drumuri şi Master Planul de apă şi canalizare

CJ: Credit pentru modernizarea unor drumuri şi Master Planul de apă şi canalizare

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat în şedinţa ordinară că administraţia judeţeană analizează posibilitatea contractării unui credit pentru modernizarea unor drumuri judeţene cu „îmbrăcăminţi asfaltice îmbătrânite”. Declaraţia a fost făcută în contextul interpelării formulate de liberalul Vasile Marc pe tema DJ 172, Beclean – Chiochiş, care a devenit un pericol pentru participanţii la trafic.

         „Am solicitat – şi spun şi plenului Consiliului Judeţean pentru că decizia vă aparţine dumneavoastră – colegilor de la Direcţia Economică să facă o analiză foarte serioasă în vederea accesării unui credit pentru a putea moderniza şi drumurile care în momentul de faţă au îmbrăcăminţi asfaltice îmbătrânite. Pe modelul care s-a făcut reabilitarea de la Rebrişoara la Parva, cum se lucrează de la Uriu la Târlişua, de la Beclean la Braniştea şi către judeţul Cluj, avem câteva drumuri judeţene cu îmbrăcăminţi asfaltice îmbătrânite, şi din DN 17, prin Cociu, Mogoşeni, Nimigea, Nogoşeni, Mocod până la Salva. Un alt drum judeţean important pe care dl. Marc l-a adus în discuţie e de la Beclean la Chiochiş, care va face legătura şi cu toată zona de Câmpie, având în vedere că avem două proiecte finanţate, atât Corvineşti – Nuşeni, cât şi Matei – Strugureni. De asemenea, prin proiectul derulat de Primăria Chiochiş se deschide legătura prin Buza Cătun spre dealul Budeştiului, la ieşirea din Zoreni.

         Aştept ca funcţionarii de la Direcţia Economică să ne prezinte o analiză, sustenabilitate, care ar fi rata pe care o putem plăti. În momentul de faţă ofertele băncilor sunt extrem de atractive, cu costuri foarte mici, ROBOR plus 1%. După ce vom face o analiză – celor de la Direcţia tehnică le-am cerut să inventarieze  aceste drumuri  – vom vedea care este posibilitatea de a accesa acest credit”, a declarat preşedintele Moldovan.

Potrivit acestuia, administraţia judeţeană trebuie să ia în calcul cofinanţarea etapei a doua a Master Planului, care este un proiect „ foarte urgent”, documentaţia tehnică fiind în lucru, astfel că vor fi scoase în evidenţă şi costurile.

 „Dacă vom avea sustenabilitate, voi iniţia un proiect de hotărâtre cu care să vin în faţa dumneavoastră, să încercăm să luăm un credit prin care să cofinanţăm şi Master Planul de apă şi canalizare, etapa a doua, şi să găsim soluţii de reabilitare şi a tronsoanelor de drumurilor judeţene care sunt cu îmbrăcăminţi asfaltice sau din beton, îmbătrânite”, a concluzionat preşedintele Moldovan.

GABRIELA CIORNEI

Categoria: Administratie