CIVILIZAŢIA ŞI CULTURA CHINEZĂ SUNT LA MARE PREŢ ÎN BISTRIŢA

CIVILIZAŢIA ŞI CULTURA CHINEZĂ SUNT LA MARE PREŢ ÎN BISTRIŢA

În cadrul Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” va funcţiona o clasă specială de studiu al culturii şi civilizaţiei chineze.

china-r china-1

 

 

Prezent la deschiderea acestei clase, preşedintele CJ BN; Radu Moldovan a spus următoarele: „Astăzi am avut bucuria să particip la Ceremonia de inaugurare a clasei Confucius din Bistrița! Această clasă va funcționa în cadrul Colegiului Național Andrei Mureșanu și va da tuturor tinerilor din județul nostru oportunitatea de a studia cultura și civilizația chineză și limba chineză de la profesori veniți din China pentru implementarea acestui proiect!

Institutul Confucius este o organizație non-profit ale cărei obiective sunt promovarea multiculturalității și a limbii și culturii chineze. Unul dintre aceste institute funcționează încă din 2009 în Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai.

Le spun un bun-venit oaspeților din Republica Populară Chineză, îi felicit pe profesorii de la CN Andrei Mureșanu și Inspectoratul Școlar Județean pentru susținerea acestui proiect și le urez mult succes celor câteva sute de tineri care își vor rupe din timpul liber pentru a studia cultura și civilizația unui popor complex!

Categoria: EVENIMENT