CIRCULAŢIA TRENURILOR SE VA RELUA PE TRONSONUL ILVA MICĂ-RODNA VECHE

CIRCULAŢIA  TRENURILOR SE VA RELUA PE TRONSONUL ILVA MICĂ-RODNA VECHE

Este un alt anunţ făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc la Bistriţa. El a dat explicaţii şi cu privire la operarea tronsonului de cale ferată dintre Ilva Mică şi Rodna Veche, care de foarte mult timp nu mai este utilizat pentru curse regulate. „Am discutat cu CFR Călători. Tronsonul de cale ferată este introdus în pachetul minim social, astăzi am demarat procedurile cu CFR Infrastructură pentru punerea în condiţii optime de circulaţie a infrastructurii feroviale şi în două luni de zile vom avea şi operatorul de stat care va efectua curse pe acest tronson”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Reamintim faptul că deputatul Daniel Suciu s-a întâlnit încă din 2014  cu reprezentanţi din conducerea CFR Călători, pentru a solicita repunerea în funcţiune a trenurilor de călători pe tronsonul Ilva Mică-Rodna Veche. Măsura vine în beneficiul pensionarilor care aleg să vină la baza de tratament de la Sângeorz-Băi, dar şi pentru turiştii din Parcul Naţional Munţii Rodnei.

          “Am fost în audienţă la Ministerul Transporturilor, la directorul de la CFR Călători. Ne interesează foarte mult redeschiderea  tronsonului de cale ferată de la Ilva Mică la Rodna Veche, pentru că ne interesează foarte mult ceea ce se întâmplă cu oraşul Sângeorz-Băi şi cu turiştii care, cel puţin prin programul social al Guvernului, vor merge la tratament în staţiune.

          În special pensionarii ajungeau la Ilva Mică cu trenul, iar de acolo aveau legătură spre Sângeorz-Băi. De la 1 ianuarie 2014, această legătură nu mai există. A fost o comanie privată care a operat, şi care a renunţat la acest tronson.

          Ne interesează foarte mult o formulă ca cel puţin două garnituri de tren să funcţioneze din nou pe această linie. Nu este deloc simplu, dar am încredere că se vor găsi soluţii”, a precizat deputatul Suciu.

Parlamentarul PSD a făcut un apel şi către primarii localităţilor din zonă să facă un memoriu în acest sens, către Ministerul Transporturilor, pentru că este foarte important şi punctul de vedere al comunităţilor locale.

Aşa cum era de aşteptat, prima reacţie a venit din partea lui Suciu: “ O promisiune rămâne doar o promisiune până când se materializează. Astăzi, primul ministru, Sorin Grindeanu și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au confirmat redeschiderea tronsonului de cale ferată Ilva Mică-Rodna, un proiect pentru care m-am zbătut foarte mult. Rămâne ca primăriile din zonă să fructifice în scop turistic această nouă oportunitate. Iar dacă adăugăm și continuarea reabilitării celor două drumuri naționale, putem spune că ne ținem de cuvânt, împreună cu Guvernul PSD, și dăm o nouă șansă acestei zone. Ceea ce spun alții sunt vorbe în vânt și acesta este cel mai bun răspuns ce poate fi dat”, a spus Daniel Suciu.

Categoria: EVENIMENT