Ciocnire politică în Consiliul Judeţean: Ovidiu Florean vs Radu Moldovan

Ciocnire politică  în Consiliul Judeţean: Ovidiu Florean vs Radu Moldovan

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a întâlnit astăzi, 6 februarie, în şedinţă pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a sumelor alocate din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, în vederea întocmirii proiectelor de buget pe anul 2017.

Proiectul a fost aprobat!

Cu toate acestea, liberalul Ovidiu Florean, proaspăt consilier judeţean a încercat să explice plenului faptul de ce nu a votat acest proiect în comisiile de specialitate. În acest context, preşedintele Radu Moldovan i-a precizat că nu este nevoie de acest gen de explicaţii, după care, Ovidiu Florean şi-a continuat intervenţia susţinând că  prognoza de creştere economică de 5,2 % pe care s-a fundamentat bugetul e nesustenabilă

 

Iată ce a spus Ovidiu Florean pe pagina sa de facebook: “  Am comparat acea creştere cu prognoza Băncii Mondiale ( 3,7%) şi a zis ulterior că bat câmpii . După aia nu mi-a mai dat cuvântul de nervi . Pe ăştia de la PSD dacă îi contrazici cu argumente pertinente se enervează . Ei au publicat materialele de şedință în 2 februarie şi şedința de comisie a avut loc în 3 . Politica domnului Radu Moldovan e aceea de a nu avea timp să procesezi materialele şi a face figurație , obedient lui , pe bani publici . Şedința a durat 10 minute , probabil preşedintele era grăbit . Vă dați seama ce randament ai dacă eşti plătit cu vreo 700 de lei pentru 10 minute de şedință extraordinară , plus o şedință de comisie care durează 20 de minute”, a scris Ovidiu Florean.

 

Replica lui Radu Moldovan nu s-a lăsat prea mult aşteptată, reproşul preşedintelui fiind acela că problema ridicată de Florean are caractar naţional, fiind o intervenţie de nivel parlamentar.

Categoria: Politica