Cine sunt cele cinci personalități propuse pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Bistrița-Năsăud. Află acum (FOTO)

Cine sunt cele cinci personalități propuse pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Bistrița-Năsăud. Află acum (FOTO)

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este convocat luni, 27 noiembrie, cu începere de la ora 16.00, la ședința ordinară a lunii noiembrie, penultima din 2017. Pe ordinea de zi în care sunt cuprinse numai puțin de 19 proiecte de hotărâre, sunt și cinci care propun aleșilor județeni decernarea titlului de cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud unui număr de cinci personalități. E vorba de profesorul universitar doctor Ioan Lumperdean, Alexandrina Vasilichi, Anuța Cătuna, Generalul de brigadă doctor Virgil-Ovidiu Pop și Dorel Goia.

Profesor universitar doctor Ioan Lumperdean. Este prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș Bolyai.

Alexandrina Vasilichi.  S-a născut în Năsăud, oraș în care a și terminat liceul. A urmat facultatea în Anglia, iar anul acesta a absolvit-o cu cea mai înaltă distincție din învățământul britanic. E vorba de Colegiul Royal Holloway al Universității din Londra.

Anuța Cătuna. Atletă care acum locuiește în SUA, Colorado. S-a născut în comuna Lunca Ilvei, fiind Castigatoarea din 1996 a maratonului de la New York (cea mai „tare” competitie de acest gen din lume). Este sportiva  despre care fostul președinte SUA, Bill Clinton, și-a exprimat cuvinte de laudă în timpul vizitei pe care a efectuat-o la București, în 1997.

General de brigadă doctor Virgil-Ovidiu Pop. A a îndeplinit funcția de comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre. Din 1 martie 2017, , generalului de brigadă dr. Virgil Ovidiu  Pop a preșuat comanda Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” din Cluj-Napoca

Dorel Goia. Omul de afaceri clujean Dorel Goia, care controlează aproape 47% din TeraPlast, unul dintre cei mai mari jucători din piața locală a materialelor de construcții, spune, într-una dintre extrem de rarele apariții publice, că negocierile pentru preluarea unui pachet de 50% din acțiunile producătorului de țigle metalice Depaco au durat un an. Tranzacția se ridică la cel mult 30-40 de milioane de lei, potrivit estimărilor NewMoney. Compania TeraPlast (listată la bursă) este controlată de Dorel Goia, care deține 46,7% din acțiuni, în timp ce fondul KJK Fund SICAV-SIG din Luxemburg deține peste 10% din acțiuni, restul titlurilor find împărțite între alți investitori de pe piața de capital, potrivit datelor de la Bursa de Valori București.

 

 

Categoria: EVENIMENT