Chiochiş, târgul mare care pregăteşte iarna. Vasile Silaşi şi-a îndemnat consătenii să meargă la referendum şi să spună DA: video şi foto

Chiochiş, târgul mare care pregăteşte iarna. Vasile Silaşi şi-a îndemnat consătenii să meargă la referendum şi să spună DA: video şi foto


 

 

Marele târg al comunei Chiochiş, ultimul mare târg din judeţul Bistriţa-Năsăud s-a dovedit, încă o dată, un eveniment remarcabil şi bine organizat, la el participând mii de oameni veniţi din întreaga vale a Meleşului, comunele limitrofe, dar li din judeţul Cluj sau Mureş.

 

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, marele târg al comunei Chiochiş a avut, întodeauna, un aliat de nădejde: soarele şi vremea frumoasă, pentru că, rare au fost ediţiile în care a plouat.

 

De la târg nu au lipsit nici politicienii, pe scenă urcând lideri liberali în frunte cu preşedintele Ioan Turc, prim-vicepreşedintele Stelian Dolha, şefa femeilor liberale, Diana Morar, consilierii judeţeni Vasile Marc, Florin Moldovan şi Emil Neia Lăcătuş. Aşa cum era de aşteptat, de la eveniment nu a lipsit primarul din Nuşeni, Ioan Mureşan.

De pe scena unde au urcat artişti populari de renume, primarul Silaşi a vorbit despre eforturile pe care întreaga vale a Meleşului le face pentru păstrarea tradiţiilor, de faptul că există sute de familii în cele două comune vecine, Chiochiş, respectiv Nuşeni şi, care stau cu sabia pestei porcine africane deasupra capului şi cu animalele în coteţe, toate târgurile de animale fiind închise. El a criticat faptul că sătenii nu mai pot să îşi valorifice ceea ce au muncit de-a lungul anului: „ Poate la anul viitor, vom avea un târg mai îmbelşugat”.

După cum era de aşteptat, primarul Silaşi, în calitatea sa de secretar general al PNL BN, a mai vorbit şi despre referendumul pentru definirea familiei: „ Nu era acum nevoie de acest referendum, dar eu mă voi duce şi voi vota cu DA pentru familia tradiţională. Vă îndemn să faceţi la fel! Vă mai spun ceva despre Centenar: nu suntem o comună care să organizeze parade militare sau alte evenimente faraonice! Eu vă propun tuturor celor care sunteţi aici şi oriunde în acestă ţară, să vă întoarceţi la cel din spatele dumneavoastră şi să îi spuneţi că este minunat. Este suficient. Faceţi acest lucru şi vă veţi simţii mai bine, mai români”.

 

Invitat să ia cuvântul, preşedintele PNL BN, Ioan Turc a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului, despre care a spus că nu a ratat nicio oportunitate financiară pentru a-şi dezvolta comuna, recunoscând nu este deloc ajutat de cei care conduc acum destinele judeţului Bistriţa-Năsăud.

 

Evenimentul a fost organizat de Radio Balada şi prezentat de Florin Cilică şi Marian Gruştor.

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT