Chinezii din HUNAN au revenit în BN. Artiştii din delegaţie vor evolua la Festivalul Internațional “Regele Brazilor” de la Prundu Bârgăului.

Chinezii din HUNAN au revenit în BN. Artiştii din delegaţie vor evolua la  Festivalul Internațional “Regele Brazilor” de la Prundu Bârgăului.

Vizita delegaţiei din provincia Hunan, Republica Populară Chineză a fost confirmată de preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, proaspăt revenit din Raionul Glodeni, Republica Moldova, unde Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a investit  în stadionul echipei din liga a doua moldovenească, “Grănicerul Glodeni”, 280 de mii de euro. Mai mult, echipa de liga a III-a, Gloria Bistriţa, antrenată de Dan Matei şi ghidată de Ioan Gheorghe Horoba a jucat luni seara un amical în compania fotbaliştilor din Glodeni, după inaugurarea lucrărilor de reabilitare, meci câştigat cu scorul de 4-0 de bistriţeni.

Radu Moldovan: ” Astăzi am primit vizita unei foarte importante delegații din Provincia parteneră Hunan (Republica Populară Chineză). Provincia Hunan este una dintre cele mai dezvoltate regiuni din RP Chineză, cu 125 de companii din primele 500 din lume, cu sediul aici. Are o suprafață de 210.800 kmp și o populație de 67 milioane de locuitori.

 

De la semnarea Parteneriatului de cooperare între județul Bistrița-Năsăud și Provincia Hunan în 2016, au avut loc misiuni economice între oameni de afaceri din cele două regiuni și schimburi culturale în domeniul artelor plastice.

Din delegația chineză fac parte și artiști care vor evolua mâine la Festivalul Internațional “Regele Brazilor” de la Prundu Bârgăului.

Bun venit în județul Bistrița-Năsăud, un județ prieten pentru locuitorii Provinciei Hunan!

Categoria: Administratie