miercuri, aprilie 8, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  EXONERAT DE ACUZAȚII-RĂMÂN PRIMAR INDEPENDENT

  Must Read

  Deputat Ionuț Simionca: Sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății, mult mai conștienți de importanța acestui domeniu pentru noi.

  Vreau să le mulțumesc medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal auxiliar din spitalele din Bistrița-Năsăud, de la...

  Primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

  Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță...

  DACĂ LUCRURILE MERG BINE: alegeri locale în septembrie, parlamentare în decembrie

  Șefii filialelor PNL discută online prin videoconferință despre calea de urmat în actuala criză economică și...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  În aprilie 2012, primarul comunei Sever Mureșan, era chemat la DNA din cauza unor păşuni montane aflate in administraţia primăriei telcene, despre care unii localnici susţin că au fost impărţite după ureche şi nu concesionate prin licitaţie.

   

  Păşunile cu pricina au fost subiect de dispută acum doi ani şi intre autorităţile locale ale comunelor Telciu şi Romuli, pe de o parte, şi cele din comuna Moisei, judeţul Maramureş, pe de cealaltă. Dacă pentru Romuli, cazul a fost tranşat, nu acelaşi lucru se poate spune despre Telciu, caz care se află incă pe rolul instanţelor de judecată.
  Practic este vorba de circa 300 de hectare de păşune de pe Muntele Bătrana, suprafaţă care potrivit extraselor de carte funciară se află pe raza administrativă a comunei Telciu. Insă localnicii din Moisei ca şi cei din Telciu susţin fiecare că ei sunt proprietarii de drept.
  Deşi s-a ajuns in instanţă, autorităţile din cele două judeţe, inclusiv cei doi prefecţi, au ajuns la o inţelegere temporară ca pană la rezolvarea cazului din punct de vedere juridic, Consiliul Local Telciu să fie cel care aprobă inchirierea suprafeţelor crescătorilor de animale din Moisei pentru ca aceştia să işi poată incasa subvenţia de la APIA. Drept urmare circa 150 de hectare au ajuns să fie folosite de crescătorii de animale din Moisei. In plus, parte din celelalte suprafeţe de păşuni pe care comuna Telciu le are in proprietate au fost inchiriate şi altor crescători de animale din judeţul nostru.
  Numai că acest lucru a nemulţumit pe oamenii din Telciu care au inceput să vocifereze, cu atat mai mult cu cat aceştia folosiseră şi ei pană nu demult o parte din suprafeţele respective.
  Cum miza este subvenţia de la APIA, de circa 350 de euro per hectar, toată lumea se vrea mare crescător de animale şi, mai ales, pe o suprafaţă cat mai intinsă. Numai că suprapunerea suprafeţelor nu este admisă de lege şi astfel, pe langă carcotelile de la colţuri, au inceput să curgă şi reclamaţiile. Colac peste pupăză, s-a ajuns ca o parte din contracte să fie reziliate dar nu de către primar, ci prin hotărari de consiliu local, ceea ce a generat multe discuţii.

   

  Tot atunci, Sever Mureșan sunea că dosarul in care este acum implicat este unul de ordin politic, fiindcă nu este la primul incident de acest fel. In 2008, Sever Mureşan a mai avut parte de acuzaţii asemănătoare in patru dosare de cercetare penală, un fel de uvertură care este interpretată periodic de muzicieni diferiţi, dar cu aceleaşi instrumente.
  „Mi s-a mai intamplat ceva asemănător şi in 2008. Şi atunci consiliul local a mers la declaraţii, dar atunci am fost la Bistriţa. Atunci au fost făcute cateva plangeri care s-au dovedit fără fundament. Ştiţi cum este? Cand se apropie campania electorală apar pe Telciu tot felul de vorbe. Dar dacă sunt anumite plangeri, oamenii legii trebuie să verifice. Atunci au fost nimicuri, dar de data asta chiar sunt nişte chestiuni murdare şi de asta am nişte rezerve şi spun că ar fi un atac politic. Poate că e un dosar care işi urmează cursul, dar am ştiinţă că mai sunt şi altele, cel puţin unul care probabil va apărea curand dacă nu a şi apărut deja. Oricine poate să te atace. Poate un pic s-a greşit că s-a scris ceea ce s-a scris pe citaţia aia – mită  – şi de aici este atata valvă. Eu ştiu că nu am făcut nimic de genul ăsta”, a precizat în urmă cu trei ani primarul Mureșan.

   

  Aceasta e povestea, iar de atunci s-au scurs aproape trei ani, normal că s-a ajuns în instanță locală și, în cele din urmă la Curtea de Apel Cluj. Cert, Curtea de Apel Cluj a mai decis, încă o dată, soarta unei bătălii politice care se dă din patru în patru ani în Consiliul Local Telciu.

   

  Documentele deținute de Propolitica și, aici facem referire la Decizia Civilă nr. 8634/2013 vin să confirme faptul că primarul Sever Mureșan a lucrat corect, în ciuda tuturor detractorilor.

   

  ” Conduita autorității a fost în speță aceea a unui bun propietar care respectă principiul economicității folosirii bunului public”, se spune în sentința Curții de Apel Cluj

   

  Pentru cei curioși, putem une la dispoziție toate documentele necesare.

   

  ” Este o veste bună, una care vine să certifice conduita mea în această primărie. Oricum am tot convocat adunări populare pentru a explica cum e cu pășunile alpine, cu subvențiile, chirii, contracte. O să tot vorbesc până telcenii mă vor înțelege”, a conchis Sever Mureșan.

   

  La ora actuală, Sever Mureșan este primar indepedent, plecat din PDL, principalul motiv fiind cel al războiului pe care îl poartă de ani buni cu vechii liberali telceni: ” Noi nu putem avea drum comun”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Deputat Ionuț Simionca: Sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății, mult mai conștienți de importanța acestui domeniu pentru noi.

  Vreau să le mulțumesc medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal auxiliar din spitalele din Bistrița-Năsăud, de la...

  Primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

  Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.Bărbatul a prezentat simptomatologie...

  DACĂ LUCRURILE MERG BINE: alegeri locale în septembrie, parlamentare în decembrie

  Șefii filialelor PNL discută online prin videoconferință despre calea de urmat în actuala criză economică și sanitară. Să vedem dacă informația...

  Produsele Intex și Marecom din NĂSĂUD sunt înregistrate oficial ca dispozitive medicale

  Echipamentele medicale produse de cele două firme din Năsăud care și-au reconvertit producția pentru a fabrica combinezoanele medicale, halatele de...

  Scrisoarea celor 7

  Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a transmis marți că toți liderii grupurilor parlamentare ale PSD, Pro România, ALDE, USR, PMP, UDMR și...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -