CERUL DREPT ACOPERIȘ

CERUL DREPT ACOPERIȘ

Pe simezele amenajate în incinta Prefecturii Mureș, în aceste zile, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie ,,Cerul drept acoperiș” și prezentarea catalogului „Biserici din lemn” din Bistrița Năsăud, realizat de  Elisabeta Scurtu și Alexandru Uiuiu .

În prezența prefectului de Mureș, Lucian Goga și a membrilor Colegiului Prefectural Mureș precum și a unui numeros public a fost prezentata valoarea monumentală și arhitectonică a bisericilor din lemn din Bistrița -Năsăud și Mureș de catre Nicolae Baciuț, directorul DJC Mureș.

Drd. Elisabeta Scurtu, consilier în cadru DJC BN a prezentat situația istorică a monumentelor de acest tip din județul Bistrița- Năsăud și a acccentuat valoarea și menținerea socială pe care bisericile de lemn le –au avut pentru emanciparea morala și solidarizarea comunităților românești în secolul XVII  și în cele ce au urmat.

Dr. Alexandru Uiuiu,  directorul DJC BN prin luarea sa de cuvant a subliniat valoarea simbolica si spirituala pe care o au aceste mici asezaminte de cultcare au stabatut secole purtand in ele mierea rugăciunii din nenumarate generații, supraviețuind pentru ca au fost ctitorite cu credință, modestie si dragoste pentru cele sfinte.

Colaboararea dintre DJC Mures si DJC Bistrita Năsăud a fost de bun augur ca și colaborarea dintre cele doua Prefecturi, și urmează a se întării cu alte schimburi culturare.