Cererea de arestare preventivă a tânărului suspect de crima din Coșbuc, respinsă de Curtea de Apel Cluj

Cererea de arestare preventivă a tânărului suspect de crima din Coșbuc, respinsă de Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj a judecat astăzi, contestația depusă de Claudiu Vasile Mureșan,tânărul de 18 ani din comuna Coșbuc, principalul suspect al crimei morbide de la fabrica de prelucrare a lemnului produsă la începutul lunii august. Concret, judecătorul de drepturi și libertăți a ajuns la concluzia că procurorii nu au suficiente probe pentru a-l ține după gratii pe tânăr. Drept urmare, acesta va fi eliberat din arest.

În baza art. 4251 alin7 pct. 2 lit b Cpp admite contestaţia formulată de către inculpatul MCV, împotriva încheierii penale 53/CC/03082018 a Tribunalului Bistriţa Năsăud pe care o desfiinţează în totalitate şi pronunţând o nouă hotărâre : Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în dosarul nr 866/p/2018 împotriva inculpatului MCV, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor prev de art 188 alin. 1 Cod penal cu aplic art 113 Cod penal Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului MCV dacă nu este arestat în altă cauză Cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta contestaţie rămân în sarcina acestuia Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 13 august 2018„, este soluția judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj, scriu cei de la Gazeta de Bistrița.

Reamintim că

Crima abominabilă produsă în aceste zile în comuna Coșbuc și, care a oripilat întreaga comunitate a văii Sălăuței, are și un suspect principal. Este vorba de un tânăr care va împlini, în curând, 18 ani și, care era în probe la fabrica respectivă, fiind vorba de fabrica de prelucrare a lemnului Doce Huber.

Concret, anchetatorii bănuiesc că bărbatul a ars în centrala de lemne a fabricii, iar acum caută ceea ar mai fi putut rămâne din corpul acestuia. Deocamdată, singura dovadă constă în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale fabricii în noaptea respectivă.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din fabrică se observă cum bărbatul a intrat de mai multe ori în timpul nopţii în camera centralei împreună cu un tânăr de 18 ani, aflat în probe.

La un moment dat, doar tânărul a mai ieşit din încăpere, în fugă. Din acel moment despre bărbatul de 61 de ani nu s-a mai ştiut nimic. Poliţiştii au bănuiala că sărmanul a ars în centrala de uscat lemne. Temperatura din cuptoare atinge până la 1200 de grade Celsius. Din câte de pare, anchetatorii au dezlegat misterul legat de faptul că victima, Radu Tîrnoveanu, a fost văzut în imaginile surprinse de camerele de luat vederi din incinta firmei, doar întrând în spațiul care găzduiește centrala termică și tocătorul, fără să mai iasă vreodată de acolo.

Explicația constă în faptul că, în partea opusă intrării în centrală mai există o ușă, pe unde este evacuată cenușa rezultată, și care duce exact spre zona locuinței minorului. După ce l-au reținut pentru 24 de ore pe suspect, anchetatorii au continuat să caute probe prin care să dovedească că tânărul este autorul crimei pe care încă nu o poate explica nimeni, motivația fiind încă inexistentă.

La ora actuală se mai cunosc următoarele fapte: Bărbatul de 61 de ani a dispărut în tura de noapte. Bănuiala că i s-a întâmplat ceva rău a apărut după ce şi-a sunat familia care a auzit în telefon cum se văita, apoi convorbirea s-a încheiat brusc.

Speriate, rudele au mers la fabrică, însă nu l-au mai găsit pe bărbat, aşa că au anunţat autorităţile.

Ar fi intrat în centrală şi de acolo nu a mai ieşit. O sunat şi a vorbit şi el a făcut de două ori “vai, vai ” şi nu mai ştiu nimic de el şi ei s-au dus pe loc dar nu l-a mai găsit nimeni”, povestește o vecină.

Ar fi văzut intrând de mai multe ori în centrala termică şi odată după un timp au intrat de două ori şi a treia oară a ieşit doar tânărul. Ar fi fost o altercaţie între cei doi acolo fiind o centrală care funcţionează în sistem automat, este o bandă care tot timpul alimentează centrala respectivă”, ne-a spus Ioan Pavelea, primarul comunei Coșbuc.

Prima concluzie

Anchetatorii cred că bărbatul nu a căzut accidental în cuva care alimenta centrala termică, ci a fost împins acolo, chiar de către adolescentul de 17 ani, care se afla în noaptea respectivă acolo.   Adolescentul chiar şi-ar fi recunoscut în prima fază vina, răzgândindu-se ulterior. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri seara a fost prezentat în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Cert, judecătorul de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a fost convins de probele adunate de către procurori şi poliţişti şi au decis ca tânărul de petreacă următoarele 30 de zile după gratii.

Categoria: EVENIMENT