CENTRUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DE LA TÂRLIŞUA A DEVENIT FUNCŢIONAL

CENTRUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DE LA TÂRLIŞUA A DEVENIT FUNCŢIONAL

Un centru pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale a fost astăzi inaugurat în comuna Târlișua. Centrul, ocrotit de Sfântul Filaret cel Milostiv, a fost realizat de Primăria din Târlișua, printr-un proiect european și va fi administrat de asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud. Realizat la standarde europene, centrul din Târlișua dispune de peste 24 de locuri de cazare și este destinat nu doar vârstnicilor, ci și persoanelor cu nevoi speciale.  Centrul social de la Târlișua este cel de-al treilea astfel de centru deschis de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului în județul Bistrița-Năsăud, în ultimii trei ani, după cel de la Cușma și Maieru.

De la inaugurare nu au lipsit ÎPS Andrei dar şi  Preasfințitul părinte Evloghie, episcopul Adrianopolului şi stareţul Mănăstirii Rila (Bulgaria). Alături de cei doi au stat  şi părintele consilier mitropolitan Claudiu Grama, protopopii ortodocşi Alexandru Vidican, al Bistriţei, şi Doru Zinveliu, al Becleanului, maica Veronica, stareţa Mănăstirii Dobric, precum şi numeroşi preoţi din parohiile de pe Valea Ţibleşului

Nu au lipsit de la eveniment  prefectul Ovidiu Frenţ, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, primarul Lechinţei, Romeo Florian, primarul comunei Zagra, Dumitru Buşcoiu, şi primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir.

 

Categoria: Politica Locala