Centru rezidenţial pentru vârstnici la Maieru

Centru rezidenţial pentru vârstnici la Maieru

Comuna Maieru a găzduit aseară deschiderea oficială a Centrului rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta”.
Slujba de binecuvântare a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului alături de un sobor de preoți și diaconi. La Maieru au fost prezenţi toţi parlamentarii PNL: Ioan Oltean, Stelian Dolha şi Cristian Florian, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna.

Conform celor spuse de primarul Vasile Dumitru, imobilul în care va funcționa centrul este dotat la standarde europene oferind servicii de înaltă calitate persoanelor vârstnice. Construcția a fost realizată în baza unui proiect european și este dotată conform legislației în vigoare, putând să găzduiască 25 de persoane vârstnice.

Centrul rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” va fi administrat de către Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud și este rezultatul unui parteneriat încheiat cu Primăria comunei Maieru.
În prezent cele 5 centre rezidențiale pentru vârstnici care funcționează sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului, deschise la Mociu, Turda, Mănăstirea Dobric, Cușma și Maieru, oferă îngrijire și asistență pentru peste 200 de beneficiari.

Categoria: Administratie