Centru Cultural pentru oraşul Beclean

Centru Cultural pentru oraşul Beclean

Un nou proiect important pentru întreaga comunitate locală a oraşului Beclean se conturează în zona Pieţei Mari, în vecinătatea bazinului didactic de înot.

Este vorba despre Centrul Cultural ,,Liviu Rebreanu” un obiectiv aflat pe lista de priorităţi ale administraţiei locale beclenare. Deja a fost depusă solicitarea de finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, valoarea proiectului fiind de 4 milioane de euro.

Construirea acestui Centru Cultural are ca scop diversificarea activităţilor culturale, artistice şi educative din oraş. Viitorul Centru va avea amenajate  spaţii de proiecţie film, sală de conferinţe, sală de cinema, sală de spectacole, spaţii pentru diferite activităţi culturale, artistice, precum şi toate utilităţile şi dotările necesare desfăşurării activităţilor prevăzute în proiect.

Centrul Cultural ,,Liviu Rebreanu” va fi construit în Piaţa Mare, urmând să fie amenajate şi modernizate şi căile de acces către obiectivul respectiv, trotuare şi străzi, iar în acelaşi timp, toată zona pieţei şi din jurul bazinului va intra într-un proces de modernizare, cu piatră naturală, lampadare, mobilier urban, piste de biciclete, în cadrul unui alt proiect de amploare, cel de mobilitate urbană denumit “Drumul Gării din Beclean”, aprobat deja printr-o investiţie cu fonduri europene de circa 5 milioane de euro pentru fluidizarea traficului din întregul oraş.

Categoria: EVENIMENT