Centru Cambridge de pregătire şi pretestare, la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Beclean

Centru Cambridge de pregătire şi pretestare, la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Beclean

Catedra de specialitate a Colegiului Naţional ,,Petru Rareş” Beclean a reuşit să obţină, în colaborare cu British Council, acreditarea pentru organizarea unui centru de pregătire şi pretestare Cambridge, pentru evaluarea cunoştinţelor de limba engleză. Este un sprijin important mai ales pentru elevii beclenari dornici să obţină certificatul lingvistic foarte căutat ce atestă cunoştinţele de limba engleză şi care reprezintă un aspect important în obţinerea unui loc de muncă, în special în ţările anglofone.

Activitatea de la centrul atestat la Colegiul Naţional “Petru Rareş”  se derulează sub forma unor cursuri suplimentare gratuite, susţinute voluntar de către cele patru cadre didactice de la catedra de limba engleză, pentru a dezvolta competenţele elevilor la această disciplină, astfel încât să atingă exigenţele testului pe care îl vor avea de trecut.

Procedura de testare cuprinde o solicitare transmisă de către profesori direct la Cambridge pentru subiecte de teste, elevii le rezolvă la Beclean, în cadrul unui examen simulat, iar verificarea şi corectarea se face în Anglia, fără niciun cost pentru beneficiari; rezultatele astfel obţinute sunt un instrument eficient de evaluare, în măsură să-i direcţioneze pe tineri fie spre susţinerea probelor oficiale a căror promovare înseamnă primirea atestatului (înscrierea costă în jur de 650 de lei), fie spre reluarea studiului şi perseverenţă.

Colegiul Naţional “Petru Rareş” Beclean ar putea deveni şi centru de testare, dacă ar reuşi să adune minim 20 de candidaţi pentru nivelul avansat. Până atunci, însă, şcoala a organizat o întâlnire informativă  cu toţi cei interesaţi de subiect, în cadrul căreia patru elevi cu certificat Cambridge şi-au împărtăşit experienţa lor în materie.

Categoria: EVENIMENT