Ce fac politicienii cu o zonă agricolă cu potențial? NIMIC.

Ce fac politicienii cu o zonă agricolă cu potențial? NIMIC.

Despre asta este vorba în zona de câmpie a județului Bistrița-Năsăud. Astăzi am fost în Sânmihaiu de Câmpie, Milaș și Miceștii de Câmpie. Ca agricultor, am fost foarte trist, după această vizită.

Am văzut o mulțime de terenuri necultivate, în paragină. Am văzut oameni bătrâni care încă mai fac agricultură de subzistență cu calul și cu vaca. Am găsit familii dezmembrate, cu cea mai mare parte a membrilor, plecați în străinătate.

Puținii localnici care au avut curajul să investească în mici ferme agricole, se plâng de lipsa de implicare a autorităților. Informațiile despre finanțările disponibile ajung greu la ei, subvențiile APIA sunt plătite cu întâziere iar prețurile primite pe produsele agricole, sunt ridicol de mici.

Lipsa de viziune a politicienilor locali a făcut posibil acest dezastru.

Este obligatoriu ca și micii agricultori, să primească mai multă atenție, informația să ajungă la ei în timp util, iar primăriile să se implice în consilierea acestora pentru obținerea ajutoarelor și finănțărilor disponibile.

Este important să înțeleagă și politicienii de azi că ei sunt la dispoziția cetățenilor și nu invers. Altfel Trebuie Schimbați

Pentru asta candidez!

Ionuț Simionca, candidat PMP la Camera Deputaților 

(PE)