Câștigătorul Premiului Nobel Junior pentru Informatică, Crisitian Bodnar, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Câștigătorul Premiului Nobel Junior pentru Informatică, Crisitian Bodnar, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Cristian Bodnar, absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică și a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei, pentru performanțele sale în domeniu, relatează site-ul Positive News Romania.

Cristian Bodnar are 21 de ani și s-a născut în Bistrița, apoi a plecat să studieze la Universitatea Manchester din Marea Britanie unde a studiat informatică.

Premiul a fost câștigat în baza proiectului „De la text la sinteza imaginii. Folosind rețele generative adversariale”. Folosind acest proiect, o persoană poate spune sintagma „floare roșie”, iar programul va desena o floare roșie, așa cum este imaginată de cel care a dat comanda.

La competiție au participat peste 5.000 de persoane, în cadrul a 25 de categorii. Fiecare categorie a fost jurizată de un grup de oameni de știință de la universitățile Harvard, Cambridge și Yale.

Premiul Nobel Junior este cea mai importantă distincție pentru mediul academic, acoperind mai multe domenii, printre care artă, știință exacte și științe umane.

Cristian Bodnar a fost premiat și în cadrul unui summit din Dublin, la care au participat câștigători ai Premiului Nobel, astronauți de la NASA și cercetători.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

Important de știut:

Consilierii județeni sunt convocați, marți, 27 noiembrie, de la ora 15.00, la penultima ședință ordinară a anului 2018. Pe ordinea de zi care conține 20 de proiecte de hotărâre, există șapte proiecte care prevăd acordarea a tot atâtea titluri de cetățeni de onoare ai județului Bistrița-Năsăud.

 

Titlul de ”Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud” este cea mai înaltă distincţie conferită de Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, în semn de apreciere şi recunoaştere a carierelor de excelenţă, a unor fapte, acte şi performanţe notabile.

E vorba de șapte personalități cu impact național: IPS Andei Andreicuț, Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române sau de General-maior (rz.) doctor Ioan Manci, Prof. Univ. Dr. Liviu Petru Zâpîrţan, managerul SC Rombat SA, Ioan Repede, Ștefan-Vasile Dărăbuș, Director Regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children, UK și Cristian Bodnar, care este un este un tânăr cercetător masterand la Universitatea Cambridge din Regatul Unit al Marii Britanii, care a obținut rezultate remarcabile în domeniul Tehnologiei Informației

Festivitatea oficială de premiere este programată pentru ziua de joi, 20 decembrie, la Hotel ”Metropolis”.

 

Categoria: EVENIMENT