Casa mea de vară e la ţară: Bistriţenii din cartiere plătesc doar 3 lei pentru ridicarea gunoaielor

Casa mea de vară e la ţară: Bistriţenii din cartiere plătesc doar 3 lei pentru ridicarea gunoaielor

Ghinda, Sărata, Sigmir, Viişoara, Slătiniţa şi Unirea nu mai fac parte din municipiul Bistriţa. Cel puţin, acest lucru este valabil din punctul de vedere al activităţii de salubrizare, regimul celor şase cartiere fiind de zonă rurală. Doar aşa ne putem explica faptul că „sătenii” din aceste cartiere vor plăti doar 3 lei pentru colectarea deşeurilor , în timp ce restul de bistriţeni, mai centrali, vor plăti 6,60 de   per capita.

Iată ce vor vota consilierii locali, joi, 29 septembrie:

Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:

„ART.1. (1) Se aproba tariful pentru prestarea serviciului  de salubrizare, după cum urmează:

– 9,90  lei/persoană/lună, exclusiv in localitatea Bistrita;

– 3,00 lei/persoană/lună, exclusiv in localitățile componente: Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița.

(2)  Se aproba subvenționarea din bugetul local a sumei de 3,3 lei/persoana/luna reprezentând diferența dintre tariful nou (9,9 lei/persoana/luna) si cel vechi (6,6 lei/persoana/luna) pentru prestarea serviciului de salubrizare la persoanele fizice exclusiv din localitatea Bistrița.

(3) Se aprobă instituirea, începând cu data de 01.09.2016, a taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice beneficiari ai serviciului de salubrizare astfel :

– 6,60/persoană/lună pentru persoanele fizice cu domiciliul exclusiv in localitatea Bistrita;

– 3 lei /persoană/lună pentru persoanele fizice cu domiciliul exclusiv in localitățile componente Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița .

(4) Prin exceptie, in cazul familiilor formate din mai mult de 4 (patru) persoane, taxa de salubrizare se va stabili pentru un numar de maxim 4 persoane.

 

Categoria: Politica Locala