CARMEN DAN: Plec de la Bistriţa cu foarte multe solicitări, cu multe probleme!

CARMEN DAN: Plec de la Bistriţa cu foarte multe solicitări, cu multe probleme!

Aflată astăzi în vizită la Bistriţa, ministrul de Interne Carmen Daniela Dan s-a întâlnit cu şefii dar şi anagajaţii ISU, IPJ dar şi cu cei ai Jandarmilor bistriţeni. Discuţiile cu fost lungi, iar cererile pe măsură: „Plec de la Bistriţa cu multe solicitări, cu multe probleme transmise de aici către București, mare parte din ele cunoscute. La Bistrița există această deschidere, cei din structurile MAI împărtășesc această perspectivă pe care o are ministerul, transmit părerile și ideile pe care le au și discutăm inclusiv despre soluțiile pe care am putea să le găsim. Este un început, nu înseamnă că vom rezolva mâine lucruri care nu s-au născut ieri. Abordarea dialogului este cea care trebuie să ne guverneze intențiile. A fost o ocazie bună pentru mine ca ministru să îi ascult pe cei cu care m-am întâlnit”, a spus Carmen Dan.

De asemenea, Carmen Dan a confirmat faptul că discuţiile au vizat şi o analiză a celor trei luni de guvernare: ”  Le-am spus care sunt datele pe care ne argumentăm evoluția pozitivă, ce constatăm după trei luni de activitate intensă. Este o activitate aparte și lucrurile în cadrul MAI se întâmplă aici și acum. Obiectivul prioritar este creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, astfel că vrem să dezvoltăm concepții, direcții pe termene medii și lungi”. Ea a mai precizat că Ministerul de Interne îşi propune să dezvolte politici de personal: ” Toată lumea știe că este un deficit, ne dorim o abordare mult mai flexibilă legată de alocarea resurselor, să prioritizăm investițiile. Sunt pași importanți pe care îi putem face, abordarea de a cârpi permanent nu este suficientă. Nu avem o dotare corespunzătoare, diferă acest capitol de la o armă la alta. Dacă pe situații de urgență există un plus pe acest segment, lucrurile nu stau la fel dacă ne uităm spre Poliție sau Jandarmerie. Într-un an sau doi trebuie acoperit acest deficit. Este o abordare pe care am împărtășit-o cu cei din structurile cu care m-am întâlnit”, a conchis ministrul de Interne.

Mâine, cu începere de la ora 11:00, ministrul de Interne al României, Carmen Daniela Dan va participa la inaugurarea centrului SMURD din comuna Lechinţa, investiţie în valoare de peste 1,5 milioane de lei, suportată de consiliul local şi Consiliul Judeţean BN.

Categoria: EVENIMENT