sâmbătă, martie 28, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Campania ”VREM RESPECT” continuă în județul Bistrița-Năsăud. Romii de pe valea Budacului cer reprezentare directă în consilile locale și în consiliul județean

  Must Read

  Viceprimarul Cristian Niculae a donat 10.000 de lei către SJU BISTRIȚA

  Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae a donat suma de 10.000 de lei către Spitalul Județean ...

  Vasile Silași: Vă rog să râmâneți oameni

  Pacea înseamnă  mai mult decât simpla lipsă a războiului,pacea este o stare de...

  28 martie: 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

  Până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


  Campania ”VREM RESPECT” continuă   în județul Bistrița-Năsăud. Romii de pe valea Budacului  cer reprezentare directă în consilile locale și în consiliul județean

  Campania ”Vrem Respect” continuă cu success  în județul Bistrița-Năsăud concomitent cu un amplu și serios proces de reorganizare a sucursalei județene. Procesul este supervizat de prim-vicepreședintele Partidei Romilor, Cătălin Manea. Campania ”Vrem Respect”, inițiată de președintele Nicolae Păun, a început  în comuna Petru Rareș și a continuat în comuna Teaca și satele aparținătoare  unde există foarte mulți romi înregistrați. De aici, caravana a ajuns în orașul Năsăud, aici având loc cea mai mare adunare general a Partidei Romilor din această zonă. Campania a continuat în zilele  de 4,5 și 6 octombrie în comuna Cetate și satele aparținătoare acestei UAT.

   Comuna Dumitrița: 11,12, 13 octombrie

  După orașul Năsăud și comuna Cetate, zilele trecute a venit rândul unei alte localități din județul Bistrița-Năsăud unde există o comunitate importantă de romi – comuna Dumitrița, satul Budacu de Sus. Echipa de campanie formată din șase persoane: Emil Neia Lăcătuș, Lucica Lăcătuș, Ramona Musceleanu, Emil Lăcătuș, Emiliana Lăcătuș și Letiția Stoicescu au stat de vorbă cu romii, în urma dialogului cu aceștia, fiind  completată fișa localității și identificate principalele nevoi ale romilor  din această comunitate.  Au mai existat discuții pe tema educației, a prevenirii abandonului școlar  și a fost făcută o informare asupra locurilor care revin romilor la licee și școli profesionale. De asemenea, dialogul a vizat și domeniul sănătății, medicii de familie, vaccinarea copiilor, plening-uri familiare, cultură și la dezvoltare comunitară. Mai mult, romii prezenți în număr mare au vrut să știe despre cum se procură documentele necesare pentru acte de identitate,  intabulări etc.

  Sâmbătă, 12 octombrie, în ziua a doua a campaniei ”Vrem Respect”, copiii romi au participat, alături de părinții lor, la un spectacol interactiv în Căminul Cultural al comunei Dumitrița, unde au fost prezentate cele mai frumoase desene ale copiilor romi, atmosfera de distracție și bună dispoziție fiind întreținută de clovnul Arlechino. La spectacol a fost prezent și educatoarele copiilor de la școală și grădiniță,  consilieri locali, mediatorul sanitar, membrii și lideri ai sucursalei PRPE ai comunei Dumitrița. După spectacolul interactiv  susținut de clovnul Arlechino, copiii  prezenti au recitat poezii și-au prezentat desenele și au cântat, după care au primit cadouri cu dulciuri, sucuri  și baloane.

  Duminică, 13 octombrie, în ziua a treia a campaniei ”Vrem Respect”, în căminul cultural din Dumitrița a avut loc Adunarea Generală a membrilor Partidei Romilor din această comună, fiind vizată reorganizarea acestei sucursale. La această acțiune politică a fost prezent și primarul Ilie Uchrenciuc .

  ”O felicit pe Letiția Stoicescu pentru alegerea ei în funcția de președinte a sucursalei Dumitrița a Partidei Romilor. Este o veche activistă pe problemele specifice ale romilor și cunoaște foarte bine nevoile etniei noastre. Cu asemenea oameni, Partida Romilor merge spre spre o adevărată profesionalizare a viitorilor aleși locali pe listele organizației noastre. Felicitări, Letiția Stoicescu!”, a transmis președintele Emil Neia Lăcătuș.

  Campania Partidei Romilor Pro-Europa ”Vrem Respect” continuă la sfârșitul acestei săptămâni în comuna Lechința.

  Important de știut:  Obiectivul PRPE Bistrița-Năsăud  este pregătirea și identificarea liderilor care vor candida pentru alegerile locale din 2020. Partida Romilor va depune listelele pentru alegerile locale în cel puțin 20 de comune cu comunitati mari de romi. Uniți putem reuși să avem reprezentare în toate consiliile comunale, consiliul municipal și Consiliul Judeţean.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Viceprimarul Cristian Niculae a donat 10.000 de lei către SJU BISTRIȚA

  Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae a donat suma de 10.000 de lei către Spitalul Județean ...

  Vasile Silași: Vă rog să râmâneți oameni

  Pacea înseamnă  mai mult decât simpla lipsă a războiului,pacea este o stare de spirit , o dispoziție pentru...

  28 martie: 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

  Până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19...

  65 de persoane nevoiașe din județul Bistrița-Năsăud au primit alimente și o masă caldă.

  Ajutată de voluntari, societăți comerciale, primarii din județ  și bistrițeni cu suflet mare...

  BISTRIȚA-NĂSĂUD: Peste 3.000 de persoane sunt la această oră izolate la domiciliu și 173 în carantină

  Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județul nostru sunt la această oră: - 173...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -