Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată în dosarul retrocedării Fermei regale Băneasa

Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată în dosarul retrocedării Fermei regale Băneasa

Anchetatorii afirmă că Tăriceanu a minţit atunci când a fost audiat în legătură cu dosarul „Ferma Băneasa”, în care Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic şi mai mulţi milionari israelieni au fost deja trimişi în judecată.

 

„La data de 15 aprilie 2016, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, în depoziţia luată sub jurământ, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată“, au arătat procurorii.

Astfel, Tăriceanu a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României  a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), şi nici despre implicarea milionarilor israelieni Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri.

De asemenea, susţin anchetatori, Călin Popescu Tăriceanu a mai făcut declaraţii neadevărate şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu Tal Silberstein,  Dan Andronic şi Remus Truică. Şeful Senatului ar fi ascuns discuţiile purtate cu cei implicaţi în afacerea retrocedărilor ilegale referitoare la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor şi modalitatea de dobândire şi valorificare a proprietăţilor revendicate.

În acelaşi context, Tăriceanu a mai precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marius  Marcovici, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu Tal Silberstein. Tăriceanu ar fi minţit şi atunci când a negat că nu l-ar fi prezentat pe Tal Silberstein altor politicieni din România.

Citeste mai mult: adev.ro/o9y2na

Categoria: Politica