Blatul PNL +PSD sau ce s-a întâmplat la Bistriţa?

Blatul PNL +PSD sau ce s-a întâmplat la Bistriţa?

Prezenţa celor două staffuri de conducere ale celor două mari blocuri politice la Bistriţa a născut tot felul de comentarii şi supoziţii. Una dintre acestea, vorbeşte despre un blat PSD –PNL pus la cale tocmai la Bistriţa. Acum că cele două staffuri au fost cazate la Hotelul Metropolis, asta poate fi şi coincidenţă, deşi, recunosc, nu există coincidenţe.

 

Zic cei de pe stiripe surse.ro că la Bistriţa ar fi avut loc o întâlnire de taină între Gorghiu şi Victor Ponta. Şansele ca această întâlnire să fi avut loc, sunt mari sau chiar foarte mari, doar că ea s-a produs şi cu binecuvântarea lui Blaga.

 

Acum că Alina Gorghiu şi-a lăsat colegii de la Bistriţa baltă şi a plecat, asta se ştie, motivul plecării fiind o întâlnire cu o parte din grupul liberalilor dizidenţi, întâlnire la care a luat parte şi Teodor Atananasiu, dar de la care ar fi lipsit Blaga, Oltean? Poate că aşa s-a întâmplat, mai ales că discuţiile „amiabile” între liberali au durat până undeva pe la orele 3 ale dimineţii. Interesant este faptul că pe la colţuri se tot vorbeşte de tot felul de înţelegeri subterane în interiorul PNL. Ei, cu siguranţă, întâlnirea dintre Gorghiu şi Ponta a avut loc după ce şefa PNL s-a întreţinut cu liberalii mai supăraţi pe Stelian Dolha. Vorbe, prea multe vorbe.

 

Un asemenea blat nu ar fi nici ceva inedit şi nici ieşit din comun, înţelegeri de acest gen făcându-se de mai multe ori în ultimii opt ani. Se mai spune că pusi si ei la curent cu ”coabitarea” Ponta-Gorghiu, unii dintre pesedisti nu s-au ofuscat, ci au decretat scurt: ”Sunt lucruri care trebuie facute (impuse de afara – n.r.), care nu tin cont de rivalitatile noastre politice, e normal sa fi vorbit”.

Concluzii?

 

Fapte care să susţină o asemenea înţelegere ar fi, dar chestiunea cu rămânenea PSD la guvernare este una cât se poate de discutabilă, mai ales că aburcarea liberalilor pe la palatul Victoria nu pare să fie un deziderat al „marelui” PNL, aşa că este posibilă o coabitare până în iarna lui 2016, atunci când, PNL se va da peste cap să ajungă la butoane pentru a organiza alegerile locale după noile reglementări.

 

 

Alte fapte:

-La votul pentru Dan Şova liberalii nu au contestat votul. Au făcut-o doar după ce presa a semnalat problema şi doar prin responsabili de rang inferior.

-Înţelegerea din Parlament şi de la Cotroceni pe alegerea primarilor din primul tur

-PNL amână inexplicabil moțiunea de cenzură deşi dă asigurări că dacă ar vrea Guvernul Ponta ar cădea.

-preşedintele Iohannis apropiat de PNL se poartă cu mănuşi cu premierul

-tot felul de înţelegeri la nivel local reciproc avantajoase.

Categoria: Politica