BISTRIŢA: Scandal din cauza Troiţei Eroilor mutate din piaţa Petru Rareş în Cimitirul municipal. Chereji acuză, prefectul Frenţ reacţionează!

BISTRIŢA: Scandal  din cauza Troiţei Eroilor mutate din piaţa Petru Rareş în Cimitirul municipal. Chereji acuză, prefectul Frenţ reacţionează!


Un nou scandal a izbucnit în aceste zile, consecinţă a mutării Troiţei Eroilor din Decembrie 1989, ridicată de Asociația „22 Decembrie 1989” Bistriţa  şi amplasată în piaţa Petru Rareş în urmă cu mai mulţi ani.

Mutarea Troiţei în cimitirul municipal nu a fost pe placul unuia din ex-liderii  Asociației „22 Decembrie 1989” Bistriţa, Florin Adrian Chereji, preşedintele Asociaţiei „Bistriţa Civică”. Chereji a lansat în spaţiul public acuze grave prefectului Ovidiu Frenţ dar şi administratorului public al Bistriţei, George Avram: „ Avem și la Bistrița doi impostori călare pe morții Revoluției. Ovidiu Frenț, vremelnic prefect BN, dublu revoluționar de Timișoara și Bistrița, și George Avram, administrator public al municipiului Bistrița, au acceptat, ca niște lachei, mutarea troiței ridicate în Piața Petru Rareș în memoria martirilor eroi ai Revoluției din Decembrie 1989 în cimitir. Să-ți fie rușine Ovidiu Frenț, astăzi ai spus că la Bistrița au fost 10.000 de demonstranți în Piața Petru Rareș în 1989 dar ai organizat ceremonia de comemorare pe dealul Tărpiului, în cimitir. Prima dată când comemorarea Revoluției din 1989 se face pe deal, bine că nu ați dus-o la Tărpiu. Golanilor, chiar vreți să ștergeți memoria celor căzuți pentru libertatea românilor?”, a scris Chereji pe pagina sa de socializare.

Precizăm faptul că, Florin Adrian Chereji, a părăsit rândurile Asociației „22 Decembrie 1989” Bistriţa, în urma izbucnirii unui alt scandal care a cutremurat asociaţiile de revoluţionari din întreaga ţară: certificatele false, scandal care s-a transformat în cercetare penală şi pentru doi dintre revoluţionarii bistriţeni: George Avram şi Ioan Blaga.

Ce spune prefectul Ovidiu Frenţ?

Potrivit prefectului Ovidiu Frenţ, participant la evenimentele din Decembrie 1989, atât la Timişoara cât şi la Bistriţa, decizia de mutare a Troiţei a fost luată cu acceptul marii majorităţi a membrilor  Asociației „22 Decembrie 1989” Bistriţa.

„Nu am făcut niciun secret din acest lucru. Oricum, vreau să spun că, în 2019, în piaţa Petru Rareş, vom amplasa un monument-simbol exact în locul Troiţei. E bine să vedem şi partea bună a lucrurilor”, a conchis Ovidiu Frenţ.

Categoria: EVENIMENT