BISTRIȚA A IEȘIT, DIN NOU, ÎN STRADĂ: Adulții ne-au adus aici, acum e timpul să schimbăm noi ceva în țara asta !

BISTRIȚA A IEȘIT, DIN NOU, ÎN STRADĂ: Adulții ne-au adus aici, acum e timpul să schimbăm noi ceva în țara asta !

Sute de  bistrițenii au ieșit aseară  în stradă, la Beclean doar câțiva inși. Și în județul Bistrița-Năsăud, oamenii au ieșit în stradă, în semn de solidaritate cu manifestarea națională, de mobilizare împotriva corupției. Sute de oameni au protestat în municipiul Bistrița, iar câțiva au ieșit în stradă și la Beclean.

Dacă bistrițenii s-au strâns în număr mare și au cântat împreună Imnul Național în fața Prefecturii, la Beclean șase tineri s-au strâns lângă statuia lui Mihai Eminescu, ca să aducă un omagiu tinerilor care și-au pierdut viața în Clubul Colectiv .Grupul de protestatari de la Bistrița  a fost format în proporţie covârşitoare din tineri, mulţi dintre ei liceeni. Printre mesajele scandate de tinerii protestatari s-au numărat: „Jos mita!”, „Vrem spitale, nu catedrale!” sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”. De asemenea, tinerii au cântat şi imnul ţării, când au ajuns în faţa Primăriei Bistriţa. Iată ce scrie colega noastră Violeta Păștean pe pagina sa de facebook

… Cateva sute de copii, tineri liceeni care s-au unit cu tara! Bravo lor! Am mers cu ei, unul din cei 20-30 de adulti care ne-am dorit sa le fim alaturi si care am trecut neobservati , pierduti printre ei…I-am intrebat pe cativa dintre ei: „Ce parere aveti ca aici si acum sunteti doar voi, tinerii?” Mi-au raspuns senin: „E randul nostru! Adultii ne-au adus aici, acum e timpul sa schimbam noi ceva in tara asta !” Nu aveau resentimente, nu aveau ura… Bistriteni….ei sunt copii nostri, voi unde sunteti? V-ati resemnat? Acesti tineri vor schimbarea in bine in tara lor! Vor locuri de munca pentru a nu mai fi nevoiti sa plece in alte tari pentru un trai decent, respectarea legilor, vor siguranta zilei de maine, vor manuale sa invete, vor „ce-i si dincolo”.

Categoria: EVENIMENT