Bernadette Szocs va deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Bistriţa

Bernadette Szocs va deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Bistriţa

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, va propune Consiliului Local acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Bistriţa pentru sportiva Bernadette Szocs, sportivă legitimată şi la CSM Bistriţa.

„Avem din nou o mare campionă – Bernadette Szocs! Voi propune Consiliului Local acordarea titlului de Cetăţean de Onoare„, a transmis primarul Ovidiu Creţu.

Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs a cucerit medalia de aur la turneul Europa Top 16, competiţie desfăşurată la Montreux (Elveţia), învingând-o, duminică, pe olandeza Li Jie, în finala competiţiei.

Românca s-a impus cu scorul de 4-1 (12-10, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7) în faţa sportivei de origine chineză. A fost, de altfel, singurul set cedat de jucătoarea română de-a lungul întregului turneu.

„Mi-ar lua săptămâni ca să scriu ceea ce simt acum, un mixt de sentimente! Sunt foarte fericită deoarece această performanță individuală este cea mai importantă performanță obținută în cariera mea de până acum! Sunt recunoscătoare pentru că sunt înconjurată de o echipă extraordinară de antrenori, psiholog, medici, preparatori fizici și suporteri minunaţi care au fost alături de mine în momente bune și mai puțin bune!

În același timp, însă, trebuie să recunosc că sunt tristă pentru că mi-aş fi dorit ca să împart această medalie de aur cu unul dintre cei mai importanți antrenori ai carierei meledl. Gheorghe Bozga, care sper că ma privește de acolo de sus!”, a scris Berni, pe facebook.

Aceasta  a mulţumit Comitetul Olimpic şi Sportiv Român și Federației Române de Tenis de Masă pentru suportul și ajutorul necondiționat pe care îl oferă tot timpul, sportivilor!

„Nu pot să nu mulţumesc din suflet Clubului de tenis de masă din Werder Bremen pentru ajutorul pe care mi-l oferă în antrenamentele tactice și fizice între competiții! Și în ultimul rând mulţumesc părinților, fratelui meu, familiei, prietenilor, colegelor de echipă, sponsorilor și tuturor suporterilor de pretutindeni pentru faptul că ați fost și sunteți mereu alături de mine! Toate gândurile și mesajele voastre frumoase de încurajare au fost bustul de energie în cele mai dificile momente! Aurul este și al vostru! Vă iubesc pe toți!”, a mai scris Bernadette Szocs.

Acest succes îi aduce lui Szocs un premiu în valoare de 6.000 de euro. Prin prezenţa în finală, ea şi-a asigurat, de altfel, prezenţa la Campionatele Mondiale individuale din această toamnă.

În vârstă de 22 de ani, Bernadette Szocs este a patra jucătoare română care reuşeşte să câştige Europa Top 16, după Olga Nemeş (1983), Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995).

Categoria: EVENIMENT