Becleanul se va înfrăți cu oraşul Glodeni din Republica Moldova

Becleanul se va înfrăți cu oraşul Glodeni din Republica Moldova

Administraţia locală a oraşului Beclean are în plan, cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri, să realizeze o acţiune de înfăţire cu oraşul Glodeni din Republica Moldova. În cadrul acestor demersuri, primarul Stela Onuţu din Glodeni a vizitat recent oraşul Beclean, pentru o întâlnire la sediul administraţiei locale de aici cu omologul său, primarul Nicolae Moldovan.

Cu acest prilej, oaspeţii de dincolo de Prut au avut ocazia să viziteze obiectivele realizate de către administraţia locală beclenară în ultimii ani şi să primească informaţii despre experienţa în administrarea unui oraş aflat în plin proces de modernizare şi de dezvoltare la standard europene.

Oraş situat în nord-vestul Republicii Moldova, Glodeni are aproximativ 10.000 de locuitori (ca şi Becleanul); între operatorii economici importanţi ai localităţii se găsesc o fabrică de  prelucrare a sfeclei de zahăr şi una de conserve. Regiunea din care face parte oraşul este specializată în creşterea culturilor cerealiere, a fructelor, a legumelor, a tutunului şi a sfeclei de zahăr. Potenţialul turistic al zonei este dat de biserici şi monumente cu valoare istorică, dar şi de resursele naturale (pădurea înconjurătoare şi râul Glodeanca, cel pe cursul căruia s-a format un mic lac de acumulare, în regiunea parcului).

Categoria: BECLEAN