Becleanul ia faţa Bistriţei? Proiectul de mobilitate urbană prevede construirea unui centru intermodal cu o modernă autogară

Becleanul ia faţa Bistriţei? Proiectul de mobilitate urbană prevede construirea unui centru intermodal cu o modernă autogară

Primarul Nicolae Moldovan pare să fi reuşit pacificarea politică din interiorul consiliului local al oraşului Beclean, el anunţând miercuri faptul că a mai reuşit depunerea unui proiect  de mobilitate urbană durabilă în valoare de 5 milioane euro, o extindere practic a primului proiect (PMUD “Drumul Gării”) pentru care am primit deja finanțare de la ADR Nord-Vest.

Potrivit lui Moldovan, e vorba de deschiderea unei Axe Retrospective, „ din 3 septembrie și până pe 23 octombrie, iar noi am reușit pe 19 septembrie să fim primii la nivel național care au depus un nou proiect de mobilitate urbană. De această dată sunt cuprinse la reabilitare străzile: Someșului, Mihai Viteazul, Nicolae Bălcescu, Dobrogeanu Gherea, Grigore Silași, Șieului, Griviței, Morii, Valea Viilor, Coldău, Figa, Podirei și nu în ultimul rând strada Parcului până la punte”, explică edilul din Beclean.

 

Ce va mai face Nicolae Moldovan?

 

În primul rând, prin intermediul acestui proiect foarte important va fi creat un intermodal, cu o autogară ultramodernă. De asemenea, parcul central va fi mărit
prin transformarea unei porțiuni din curtea interioară a Liceului Tehnologic Agricol în spațiu cu acces pietonal, în timp ce pe digul aflat pe malul Someşului Mare va apărea o pistă de biciclete care va transforma total întreaga zonă.

 

Cu toate acestea, cireaşa de pe tortul acestui proiect în valoare de 5 milioane de euro, este faimoasa punte de la Beclenuţ: „Va fi una nouă, de 5 m lățime cu spațiu destinat trotuarului și pistei de biciclete, până la drumul din Beclenuț unde vor fi nu mai puțin de 50 biciclete, 3 autobuze electrice și 20 de stații de autobuze.
Sper și am nădejdea că vom primi curând finanțare și pentru acest proiect care ne va ajuta într-adevăr să avem un oraș european, așa cum ni-l dorim cu toții”, a conchis primarul Nicolae Moldovan.

Categoria: EVENIMENT