BECLEANUL a intrat pe harta nataţiei româneşti

BECLEANUL a intrat pe harta nataţiei româneşti

Mai multe cluburi de înot din ţară au participat  recent la un sejur de pregătire  la Beclean, care a reunit timp de o săptămână circa 90 de sportivi. Bazinul de înot şcolar oferă cele mai bune condiţii pentru practicanţii înotului, acesta fiind şi motivul pentru care sportivi din Bistriţa, Beclean, Turda, Miercurea-Ciuc şi Cluj au ales să vină la o săptămână de pregătire aici, într-un cantonament sportiv de excepţie. Înotătorii au fost împărţiţi în două serii, fiecare serie având zilnic două antrenamente în bazinul beclenar, la care s-a adăugat cel puţin un antrenament pe uscat. Practic sportivii parcurg zilnic la antrenamente câţiva kilometri.

,,Cei mai buni înotători, seria celor mai mari, înoată pe zi aproximativ 12 km, în două antrenamente. Dau tot ce au mai bun şi noi ca antrenori încercăm să scoatem de la ei cel mai bun timp. După un astfel de cantonament, aproximativ după trei săptămâni, cel mult patru săptămâni, se vor vedea rezultatele, abia atunci va apărea saltul în performanţă. După finalizarea cantonamentului sportivii vor avea două zile de pauză, după care se trece la regimul normal de antrenamente, se apropie competiţiile din toamnă-iarnă”,spune antrenorul Tiberiu Horgoş.

Condiţii confortabile de cazare , mâncare de calitate, un bazin modern, condiţii deosebite pentru pregătire, multă înţelegere şi sprijin din partea autorităţilor locale, toate acestea au dus la un succes deosebit al sesiunii de pregătire sportivă de la Beclean.

,,Un astfel de cantonament, un asemenea regim de pregătire, este strict necesar pentru competiţiile ce vor veni, se va face automat diferenţa dintre sportivi care au participat la cantonament şi cei care au urmat doar antrenamentele obişnuite, clar au un avantaj cei care au participat la un astfel de cantonament”, concluzionează antrenorul Horgoş.

 

Categoria: EVENIMENT