joi, februarie 27, 2020
2.9 C
Bistrița
More

  BECLEAN- Lucian Pintea, secretar de stat la Ministerul Sănătății: Nu împărtășesc ideea închiderii spitalelor în orașele mici.

  Must Read

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Lucian Pintea, bistrițeanul numit secretar de stat în Ministerul Sănătății cu sprijinul PMP și al deputatului Ionuț Simionca, a vizitat astăzi Spitalul Orășenesc din Beclean, o unitate sanitară care deservește aproape 60.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, din care 12.000 din oraș și restul din cele 13 comune arondate.

  În acest context, Pintea fost șef al IML Bistrița-Năsăud a explicat următoarele: ” Nu împărtășesc ideea închiderii spitalelor în orașele mici. Îmi pun toată expertiza la dispoziție pentru a ajuta spitalele mici din Transilvania, în particular pe cele din județul Bistrița-Năsăud, să funcționeze la cele mai înalte standarde, astfel încât să rămână de neînlocuit. Am vizitat astăzi Spitalul Orășenesc Beclean, o unitate sanitară care deservește aproape 60.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, din care 12.000 din oraș și restul din cele 13 comune arondate. Am discutat cu conducerea spitalului despre metodele de eficientizare a activității și de îmbunătățire a serviciilor medicale. Am remarcat o deosebită deschidere a conducerii spitalului care deja a făcut o serie de demersuri în acest sens.”, spune Pintea.

  El a subliniat faptul că, nu împărtășește ideea închiderii spitalelor în orașele mai mici, care au un impact pozitiv major asupra stării de sănătate a populației din zona în care acestea funcționează: ” Din poziția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, în calitate de responsabil pentru implementarea master planului pentru sănătate în Regiunea Nord-Vest, îmi pun toată expertiza la dispoziție pentru a ajuta spitalele mici din Transilvania, în particular pe cele din județul Bistrița-Năsăud, să funcționeze la cele mai înalte standarde, astfel încât să rămână de neînlocuit. Spitalul Regional din Cluj Napoca, pentru construcția căruia am reușit să facem primii pași, nu este un substitut pentru spitalele mici, ci este complementar cu acestea, aducând plus valoare serviciilor medicale din Transilvania”, a conchis Lucian Pintea.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce privește desemnarea lui Florin Cîțu...

  În drum spre anticipate: Florin Cîțu a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

  Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri seară, după consultările cu partidele, pe cine a desemnat să formeze noul guvern.

  Încă 4 pacienți internați la SJU Bistrița au fost diagnosticați cu gripă de tip A

  Patru pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost diagnosticați cu gripă. Informașia este confirmată de purtătorul de cuvânt al...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -