BECLEAN: 4,9 milioane de euro pentru construirea Centrului Recreativ Legacy. Contractul a fost semnat marți de primarul Nicolae Moldovan

BECLEAN: 4,9 milioane de euro pentru construirea Centrului Recreativ Legacy. Contractul a fost semnat marți de primarul Nicolae Moldovan


Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a confirmat faptul că, marți, la sediul primăriei,  a fost  semnat cu reprezentanții constructorului Contractul de execuție al lucrărilor Centrului Recreativ Legacy.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității vieții locuitorilor din orașul Beclean și împrejurimi (Ținutul Haiducilor), vizând îmbunătățirea calitativă atât a infrastructurii, cât și a serviciilor sociale. Centrul Legacy va funcționa în coordonarea autorităților administrației publice locale și va integra servicii sociale de tip educațional, cultural, sportiv, creativ, având ca beneficiari membrii comunității, fără deosebire de vârstă sau gen, inclusiv persoane aflate în dificultăți de integrare socială, risc social sau alte categorii ale comunității locale. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 4,9 milioane de euro și este finanțat cu fonduri europene prin intermediul ADR N-V.

Mai mult, luni după-amiază, spune Nicolae Moldovan ”  am semnat contractele de finanțare nerambursabilă pentru două proiecte importante: amenajarea Centrului Social de Zi prin valorificarea potențialului balnear la Băile Figa (cu ajutorul Programului Național de Dezvoltare Rurală prin GAL Ținutul Haiducilor) și eficientizarea energetică a 9 blocuri de locuințe (prin ADR N-V)”!

 

”Pe această cale aș dori să le transmit tuturor locuitorilor Becleanului că pregătim documentațiile pentru finanțarea celorlalte blocuri din Beclean, singura condiție este ca oamenii să se grupeze în Asociații de Proprietari. Contribuția fiecărei familii va fi de maxim 5%, restul de 95% din costurile lucrărilor fiind suportate de către Primăria Beclean și Uniunea Europeană”, conchide Nicolae Moldovan.

 

Categoria: BECLEAN