Bătălia politică pe tricolor: Ioan Turc spune că PSD şi ALDE au trădat România în Anul Centenarului

Bătălia politică pe tricolor: Ioan Turc spune că PSD şi ALDE au trădat România în Anul Centenarului

Acuze foarte grave aduce liderul bistriţean al PNL, Ioan Turc, coaliţiei PSD-ALDE cea care a votat pentru respingerea  proiectului de lege care obliga autorităţile locale de a monta steaguri tricolore pe bulevardele principale, la oraşe, şi pe străzile principale la sate, cu ocazia Zilei Naţionale.

 „Drapelul naţional ar fi urmat să fie aborat şi în localităţile cu o populaţie majoritar maghiară. Nu discutăm despre ceea ce se întâmplă în unităţile administrativ-teritoriale cu populaţie majoritar românească. De ce au făcut PSD şi ALDE acest lucru? L-au făcut pentru a obţine bunăvoinţa UDMR, pentru a obţine voturile UDMR pentru toate aberaţiile pe care le propun în Parlament. Am tot respecutl faţă de etnia maghiară, dar nu pot să nu sesizez faptul că avem de-a face cu un act ruşinos de trădare a interesului naţional de către cei de la PSD şi ALDE”, susţine  Turc.

Turc a mai precizat faptul că nu trebuie uitat faptul că în 2017, aceeaşi pesedişti au trădat, din nou, dându-şi acordul ca 15  martie, Ziua Naţională a Ungariei, să devină sărbătoare naţională şi în România, ca troc pentru votul de la moţiunea de cenzură.

Ce demonstrează PSD cu acest gest, cu atât mai mult că discutăm despre aceste lucruri în Anul Centenarului? Demonstrează că nu are nimic sfânt, că nu se abţine de la niciun fel de gest, oricât de ruşinos ar fi pentru a-i scăpa pe exponenţii săi strânşi în jurul lui Liviu Dragnea de puşcărie. Setea de libertate a lui Liviu Dragnea şi a celor din jurul lui îmbracă forme care ţin chiar şi de patologie”, a mai spus Turc, dezamăgit că societatea nu acţionează mai ferm la astfel de „gesturi ruşinoase”, conchide Turc.

 

 

Categoria: Politica