Basarabia alege duminică între Uniunea Europeană şi Rusia!

Basarabia alege duminică între Uniunea Europeană şi Rusia!

Ziua de 28 iunie este una tragică în amintirea românilor de peste Prut. În 1940, în doar 24 de ore, URSS a anexat Basarabia.

Duminica aceasta, la 75 de ani de la acel eveniment tragic, Republica Moldva are şansa de a alege un altfel de viitor. Miza celui de-al doilea tur al alegerilor locale este infinit mai mare decât o confruntare tradiţională dintre doi candidaşi.

În contextul situației politice actuale de peste Prut, scrutinul de poimâine are puterea de a decide soarta de mâine a Republicii Moldova. Aceeaşi confruntare între Est şi Vest îi aduce faţă în faţă pe candidatul pro-european Dorin Chirtoacă şi marioneta Rusiei, fostul premier comunist, Zinaida Greceanâi. Aceasta din urmă este chiar cea care a avertizat părinţii, în aprilie 2009, că forţele de ordine vor aplica arma şi asupra copiilor, dacă aceştia vor participa la manifestaţii şi dezordini în masă.

Decizia pe care o vor lua duminică, prin vot, cetăţenii Republicii Moldova va dicta jocul pe care Rusia îl va putea face tot estul Europei.

Să nu uităm că la Chișinău nu există Guvern, iar noua majoritate se va crea în funcţie de rezultatul obţinut la conducerea Chişinăului.

Sper că cetăţenii Republicii Moldova înţeleg importanţa fiecărui vot şi responsabilitatea care le revine în a hotărî viitorul oraşului şi al ţării în care trăiesc.

Pe 28 iunie, un vot pentru Dorin Chirtoacă este un vot împotriva ocupaţiei ruseşti!‎

Categoria: ANALIZE-COMENTARII