miercuri, aprilie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  AVENTURA EUROPEANĂ A GLORIEI 2018 ÎNCEPE DUMINICĂ LA LUBLIN, CU CAMPIOANA POLONIEI

  Must Read

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Primul meci în Cupa EHF al handbalistelor antrenate de Horațiu Pașca va avea loc duminică, 5 ianuarie 2020, în deplasare la MKS Perla Lublin, în Polonia. Sportivele din Polonia au ajuns în grupele EHF după eliminarea din Champions League. Acestea au în palmares o cupă EHF câștigată în sezonul 2000/2001, precum și câștigarea Challenge Cup în sezonul 2017/2018. De asemenea, MKS Perla Lublin, noua denumire a echipei MKS Lublin S.A., este câștigătoarea en-titre a Superligii de handbal feminin din Polonia.

  Gloria 2018 se prezintă în Polonia cu lotul aproape complet, singura indisponibilitate fiind cea a Szilviei Szabo, accidentată în ultimul meci disputat la Cisnădie:

  Elena Nicoleta Dincă – extremă stânga, Magdalena Elena Paraschiv –extremă dreapta, Ioana Laura Pristăvița – centru, Maria Țanc – centru/inter stânga, Diana Șamanț – pivot, Darly Zoqbi de Paula – portar, Valentina-Ardean Elisei – extremă stânga, Ljubica Nenezic – portar, Teodora Adriana Bloj – inter stânga, Dzyiana Ilyina – centru, Constantina Daniela Rațiu – pivot, Andreea Lucreția Tetean – centru, Natallia Vasileuskaya – inter dreapta, Andra Liviana Moroianu – extremă dreapta, Mariana Costa – extremă dreapta, Ana Maria Inculeț – portar și Bianca Adina Zegrean – extremă stânga.

  Din lot mai fac parte Horațiu Pașca – antrenor principal, Radu Moldovan – antrenor secund, Gabriel Borodi – antrenor portari, Cătălin Rațiu – fizioterapeut, Lucian Adreieș – preparator fizic și Alexandru Chiuzan – maseur.

  Eugen Cosma, directorul clubului Gloria 2018, se arată încrezător în echipă și speră la calificarea din grupe:

  ”Chiar dacă Gloria 2018 este debutantă în Cupa EHF, mizez pe determinarea, concentrarea și ambiția jucătoarelor noastre, la care se adaugă experiența lor din competițiile europene și nu numai. Avem un lot puternic, echilibrat și vom da totul pentru a avea un parcurs cât mai lung în această competiție și a reprezenta România și județul Bistrița Năsăud cu succes în Europa. Suntem onorați că jucăm în aceasta fază a Cupei EHF. Este o competiție valoroasă, cu echipe foarte bune, știm ca nu va fi ușor, dar Gloria 2018 poate și e pregătită să facă performanță ! Vrem să trecem de faza grupelor și să ajungem cât mai departe în Cupa EHF”, a precizat Cosma pe grupul de facebook al echipei.

  Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că trebuie să fim cu „picioarele pe pământ” când facem pronosticuri legate de meciurile pe care Gloria 2018 le va disputa în acest debut european:

  „Eu mă declar deja foarte mulțumit de ceea ce am reușit să facem! Nici nu îndrăzneam să cred că în al treilea sau al patrulea an de Liga Florilor vom lua medalie de bronz și că vom ajunge în grupele EHF. Eu deja mă declar foarte mulțumit că iubitorii de sport, iubitorii de handbal din România și din lume vor vedea handbal în transmisie live din Sala Polivalentă din Bistrița, se va vorbi de Bistrița și de județul Bistrița-Năsăud și vom vedea super vedete mondiale la Bistrița. Nu am un orizont de așteptare foarte mare pentru că sunt cu picioarele pe pământ! Toate echipele cu care vom juca în Grupa C a Cupei EHF au o super experiență în cupele europene, iar noi suntem la prima participare, chiar dacă avem jucătoare care au mai evoluat în competiții internaționale inter-cluburi. Aș încerca un pronostic pentru câștigătoarea Cupei din această ediție, care cred că va fi Odense”, a comentat Radu Moldovan într-un interviu acordat stiridebistrita.ro.

  Meciul de la Lublin este programat pentru duminică, 5 ianuarie 2020, începând cu ora 17:00, iar primul meci acasă al Gloriei 2018 va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie, în Sala Polivalentă, în compania echipei daneze Orense.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus pachete cu alimente și medicamente...

  Apel din partea prefectului Stelian Dolha către toate firmele ce pot ajuta autoritățiile să producă echipamente medicale sau biocide

  Prefectul județului Stelian Dolha face un apel la toate firmele din județ care pot ajuta autoritățile prin producția de echipamente...

  Primăria Bistrița a început acțiunea de dezinfecție a celor 1.500 de scări de bloc

  Din această săptămână, Primăria Bistrița a început dezinfecția scărilor de bloc din municipiu, astăzi dezinfectăm în cartierul...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -