Augustin Zegrean: ”Numirea lui Toni Greblă la SGG este o reparație morală pentru toate necazurile prin care a trecut”

Augustin Zegrean: ”Numirea lui Toni Greblă la SGG este o reparație morală pentru toate necazurile prin care a trecut”

Fostul președinte al CCR, bistrițeanul Augustin Zegrean a declarat că Toni Greblă a lucrat în administraţie, a fost prefect, ambasador, senator, judecător la CCR, dar este şi avocat.

”Numirea lui Toni Greblă este o reparaţie morală pentru toate necazurile prin care a trecut. Probabil, PSD are acum un regret că ar fi putut să îl scape de toată tevatura deoarece, ca judecător la CCR, nu putea fi cercetat decât cu aprobarea celor care l-au numit, adică a Biroului Permanent al Senatului, şi a primit semnale că nu va fi apărat şi va fi lăsat să fie arestat.Cred că s-a avut în vedere şi faptul că a lucrat foarte mult în administraţie, a fost prefect, ambasador, senator, judecător la CCR, este avocat, este un om cu experienţă”, a spus Zegrean.

Potrivit acestuia, funcţia de secretar general al Guvernului este una importantă, urmând ca Toni Greblă să se ocupe de pregătirea şedinţelor de Guvern, de întocmirea ordinii de zi, de reprezentarea instituţiei în instanţe.

Decizia privind numirea fostului judecător al Curţii Constituţionale în funcţia de secretar general al Guvernului a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Pe 11 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei a decis să-l achite pe Toni Greblă pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia.

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Procurorii DNA au formulat apel, urmând să fie analizat pe 8 octombrie, de Completul de 5 judecători.

Toni Greblă a declarat, pentru MEDIAFAX, că funcţia reprezintă o recunoaştere a profesionalismului său, iar despre dosarul în care a fost achitat în primă instanţă nu vrea să îşi amintescă.

„Uitarea este omenească, intră în legea firii, astfel încât, acum, în momentul în care am început această activitate, toată activitatea mea este concentrată pe responsabilitatea pe care o am aici, nu stau să îmi fac aduceri aminte. E o recunoaştere, probabil, a profesionalismului, responsabilităţii şi seriozităţii cu care mi-am desfăşurat toate activităţile de până în prezent”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Toni Greblă.

 

Categoria: Politica