Augustin Zegrean: Judecătorii care s-au ocupat de dosarele DNA știau de sprijinul SRI, toți știau…

Augustin Zegrean: Judecătorii care s-au ocupat de dosarele DNA știau de sprijinul SRI, toți știau…

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale,bistrițeanul Augustin Zegrean, a declarat marţi, referitor la protocolul SRI- Parchetul General că acesta prevede lucruri care nu ar fi trebuit să existe.

Augustin Zegrean a amintit de echipele mixte, care nu ar fi trebuit să existe, acuzând judecătorii că au știut de existența lor.

„Protocolul l-am citit şi eu ca toată lumea, nu neapărat ce scrie acolo este atât de înspăimântător ci faptul că el a existat şi că au trebuit să se formeze echipele acelea mixte. Este prea mult… S-a sărit calul. Noi, românii, avem acest obicei de-a sări mereu peste cal, ori într-o parte ori în cealaltă, numai pe cal nu nimerim. Ce mă miră pe mine este faptul că toată lumea se arată foarte indignată şi foarte mirată de existenţa acestui protocol… Păi, domnii judecători care au judecat dosarele trimise de DNA, în care scria “făcut cu sprijinul SRI-ului”, nu s-au gândit atunci în ce constă sprijinul acesta?! Acuma vin şi spun că ei nu ştiau?! Eu cred că toţi ştiau! A fost o perioadă în care chiar spunea dosar realizat cu sprijinul SRI. Ce se înţelegea de-acolo? Cum i-a sprijinit? I-a sprijinit să nu cadă?! Sigur că ştiau şi acuma se mira toţi că ei nu am văzut, nu au auzit, pe la ei nu a trecut… Era un slogan care circula, că în România nu este judecat hoţul, ci cel care prinde hoţul şi acesta este pedepsit… Era chiar şi un banc pe vremuri, care spunea fazele construirii socialismului: faza a patra era să se caute vinovaţii şi faza cincea să se pedepsească nevinovaţii. Mă tem să nu se ducă în direcţia asta lucrurile cu acest scandal…”, a declarat Augustin Zegrean, pentru Mediafax.ro.

Categoria: SERVICII SECRETE