Au venit americanii la Prundu Bârgăului!!!

Au venit americanii la Prundu Bârgăului!!!

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan,  a primit astăzi o vizită pe cât de specială, pe atât de militară. Este vorba de un general-maior, Perry G. Smith, fost comandant adjunct al Gărzii Naționale a statului Alabama.

”Seară plină de emoție în calitate de gazdă cu ocazia vizitei de două zile în comuna noastră a domnului general-maior Perry G. Smith,fost comandant adjunct al Gărzii Naționale a statului Alabama, SUA.
Cu recunoștință și profundă apreciere, domnul Smith a catalogat ca deosebita șederea sa în Prundu Bîrgăului, precum și obiceiurile și onestitatea românilor”, a scris Doru Crișan pe pagina sa de socializare.

Alabama este un stat din regiunea sud – estică a Statelor Unite . Este mărginită de Tennessee la nord, Georgia spre est, Florida și Golful Mexic la sud, și Mississippi spre vest. Alabama este a 30-a cea mai mare pe zonă și a 24-lea cel mai populat dintre statele americane . Cu un total de 1.500 de mile (2.400 km) de căi navigabile interioare , Alabama are printre cele mai multe din orice stat. [8]

Alabama este denumită statul Yellowhammer , după pasărea de stat . Alabama este, de asemenea, cunoscută sub numele de „Inima lui Dixie ” și statul de bumbac . Arborele de stat este pinul de pădure , iar floarea de stat este camelia .Capitala Alabamei este Montgomery . Cel mai mare oraș după populație este Birmingham , [9] care a fost de mult orașul cel mai dezvoltat; cel mai mare oraș pe suprafață este Huntsville . Cel mai vechi oraș este Mobile , fondat de coloniștiifrancezi în 1702 ca capitala Louisiana franceză. [10]

 

 

Categoria: EVENIMENT