ASTĂZI ŞI MÂINE: CONGRESUL EXTRAORDINAR AL ALDE LA BUCUREŞTI

ASTĂZI ŞI MÂINE: CONGRESUL EXTRAORDINAR AL ALDE  LA BUCUREŞTI

28 de delegaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt aşteptaţi astăzi şi mâine la congresul extraordinar al ALDE . Delegaţia care va fi condusă de Ioan Ţintean va vota pentru desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni politice. Ţintean a anunţat că îşi doreşte un loc în viitorul Birou Politic Central, iar Ani Bob o poziţie în Comisia de Etică.

Din delegaţia ALDE BN fac parte toţi primarii liberal-democraţi, mai puţin Ioan Cămărăşan de la Silivaşu de Câmpie, c are absentează din motive obiective.

Înaintea acestui congres, Ioan Ţintean a reiterat ideea unificării dreptei de sorginte liberală sub acoperişul ALDE.

Delegati din toate cele 47 de filiale ALDE se vor reuni, vineri si sambata, la Palatul Parlamentului, pentru a-si alege o noua conducere in cadrul Congresului. Cel mai probabil, Calin Popescu-Tariceanu va fi ales presedintele unic al formatiunii, desi acesta a declarat joi ca asteapta pana in „ultima clipa” sa is depuna candidatura. Celalalt copresedinte ALDE Daniel Constantin, care a contestat in instanta organizarea Congresului, nu va participa la lucrarile acestuia.

„In prima zi a congresului vom vota modificarile la statut si sambata principalele doua puncte pe ordinea de zi vor fi dezbaterea si adoptarea unor motiuni si rezolutii in prima parte si, dupa aceea, votul pentru conducerea organismelor statutare”, a anuntat, joi, la Senat, copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu, potrivit Agerpres.

Tariceanu a precizat ca nu si-a depus candidatura inca pentru functia de presedinte si ca „asteapta ultima clipa”. In afara de Tariceanu, nimeni nu si-a anuntat intentia de a mai candida.

Vineri, deschiderea lucrarilor congresului ALDE (ora 16.00) va fi precedata de sedinta Biroului Politic Central al ALDE (ora 13.00) si de Delegatia Permanenta Nationala ALDE (ora 13.30).

In cursul zilei de sambata, de la 10.00, vor continua lucrarile congresului ALDE, cand va fi votata noua conducere a partidului.

 

Categoria: EVENIMENT