ASTĂZI, ORA 16:00 – Bistriţenii sunt aşteptaţi la proteste în faţa Prefecturii

ASTĂZI, ORA 16:00 – Bistriţenii sunt aşteptaţi la proteste în faţa Prefecturii

Bistriţenii au anunţat că se vor alătura şi ei protestelor care va începe duminică în mai multe oraşe din ţară. Oamenii ies în stradă pentru că sunt nemulțumiți de proiectele de modificare a Legilor justiției depuse marți de PSD în Parlament. Liberalii  au anunțat, prin vocea noului purtător de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, că se vor alătura manifestației. USR a anunţat că va susţine aceste manifestaţii.

Organizatori protestuluiCoruptia Ucide600.000 pentru RezidentaContract Romania si Declic.   Ei argumenteaza ca proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. În opinia lor, numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

 

De asemenea, Platforma Romania 100 a fostului premier Dacian Ciolos a anuntat participarea la protestele de duminica si a lansat un apel la implicare, afirmand ca Romania este intr-un moment de cumpana si zilele urmatoare vor fi decisive.

 

Romania este intr-un moment de cumpana. Dincolo de orice dezbatere si argumente rationale, masinaria de vot PSD-ALDE este gata sa treaca prin Parlament pachetul de modificari la legile justitiei propus de „Comisia Iordache”. Proiectul PSD-ALDE reprezinta un atac direct impotriva independentei justitiei din Romania. Urmatoarele zile sunt decisive.

 

Ele vor hotari daca Romania ramane un stat de drept sau va fi aruncata la periferia Uniunii Europene, cu o justitie subordonata politic, cu o clasa politica asezata deasupra legii, fara opreliste la jefuirea banului public. Sustinem o Romanie fara coruptie, in care nicio forta politica nu trebuie sa puna oprelisti justitiei sau sa slabeasca statul de drept – acesta este primul punct al Manifestului fondator al Platformei Romania 100. In aceste zile, cand injustitia risca sa devina lege, te chemam sa participam impreuna la aceste proteste, se arata intr-un comunicat al Platformei Romania 100.

De ce se iese în stradă?

Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea președintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția”, scrie pe pagina evenimentului „Marș – NU vrem să fim o nație de hoți!”, creat pe rețeaua de socializare.

 

Categoria: EVENIMENT