Asfaltarea unui drum pe ninsoare în satul Ardan, reaprinde războiul politic în comuna Șieu

Asfaltarea unui drum pe ninsoare în satul Ardan, reaprinde războiul politic în comuna Șieu


Asfaltarea pe zăpadă în satul Ardan, comuna Șieu aprinde spiritele politice. Primarul Ioan Cifor susține că s-a aflat între ciocan și nicovală și că lucrurile au început bine și s-au încheiat cât se poate de rău.

Tot scandalul din satul Ardan a plecat de la o postare a unei localnice, Roxana Pasc care a filmat aseară pe o ninsoare foarte deasă cum mai multe utilaje asfaltau un drum care face legătură între centrul de comună, Șieu și satul Ardan.

21 de străzi prin PNDL, proiect câștigat de o firmă din Rodna

Din ceea ce am aflat este vorba de SC FAR FOUNDATION SRL, cu sediul social în Rodna, deținută de bistrițeanul Valentin Fărcaș. Precizăm faptul că, lucrările de asfaltare sunt efectuate printr-un proiect finanţat din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), firma respectivă având de modernizat 21 de străzi din Şieu. Potrivit primarului Ioan Cifor, SC FAR FOUNDATION SRL, a încasat deja jumătate din valoarea contractului câştigat, care se ridică la peste 4 milioane de lei, fără TVA.

Ce spune primarul Ioan Cifor?

Din start, primarul Ioan Cifor ne-a spus că, practice, s-a aflat între ciocan și nicovală: ” Dacă aruncam pe vale asfaltul mă filmau, dacă l-am folosit, tot aia au făcut, că, se apropie alegerile locale”. Potrivit celor spuse de Ioan Cifor, povestea asfaltului turnat pe zăpadă a început dimineață la ora 10.00, ” când vremea era bună, și chiar se putea asfalta, doar că, după-amiază a început ninsoarea, noi, deja, am apucat a mai comanda din bază încă opt mașini, pe șase dintre ele le-am oprit, doar că, două dintre ele au ajuns la Ardan și oamenii s-au apucat de treabă. De altfel, cei de la firma constructoare ne-au garantat că lucrarea va ține și poe astfel de vreme, fiindcă există parametrii tehnici. Nu au fost turnați mai mult de 100 de metri de asfalt și, pe care, la primăvară îl vom testa, eu informând firma și pe această temă. Ei au garanţie 10 ani pe lucrare și își aumă calitatea lucrării”

 

În ceea ce privește originea întregului scandal, el a pornit de la această postare:

 

 

Categoria: EVENIMENT

Scrie un comentariu

<