Apel către ALDE – Liberalismul nu are nimic comun cu susținerea unui premier pus sub acuzație

Apel către ALDE – Liberalismul nu are nimic comun cu susținerea unui premier  pus sub acuzație

Săptămâna aceasta a adus deja, pe scena politică a României o situație inedită, din nefericire, aceea de a avea un premier inculpat într-un dosar a cărui termene au început să curgă.

În constelația de parteneri la guvernare ai PSD se dezbate acum măsura ”loialităților” față de partidul majoritar și, mai ales, față de premierul inculpat al acestuia, Victor Viorel Ponta.

Momentul marii încercări va fi, desigur, votul la moțiunea de cenzură depusă de PNL și dezbătută marțea viitoare. În termeni preciși și conciși, fiecare parte a majorității va trebui să decidă dacă mai ține în fruntea Guvernului României un premier acuzat de fals și uz de fals.

Dacă PSD și-a anunțat deja susținerea pentru actualul premier, așa cum ne și așteptam, va trebui să vedem dacă și celelalte formațiuni își vor asuma această responsabilitate cu trimiteri esențiale pentru propria lor existență pe viitor – aceea de a susține un sistem ce ar putea cădea în întregime la o simplă sentință judecătorească!
Așteptăm din acest punct de vedere luciditate din partea tuturor.

Lucrurile sunt clare destul, iar varianta îndepărtării lui Victor Viorel Ponta de la guvern e opțiunea decentă și, mai ales, obligatorie.
Oricât ar dori cei de la ALDE să ne demonstreze că filoanele ideologice pot suporta nuanțe, liberalismul nu poate avea nimic comun cu susținerea unui prim ministru suspectat și pus sub acuzație de fals și uz de fals. Liberalismul se desparte obligatoriu de așa ceva.

Categoria: DECLARATII POLITICE