Apă şi canalizare pentru Năsăud şi Rebrişoara. Lucrările vor fi executate de SC Îndemânarea SRL

Apă şi canalizare pentru Năsăud şi Rebrişoara. Lucrările vor fi executate de SC Îndemânarea SRL

 

Contractul de lucrări pentru Lotul 2 – Reabilitarea conductei de Aducţiune Rebrişoara – Năsăud şi Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă Năsăud, finanţat prin Programul Operaţional de infrastructură mare, a fost semnat astăzi la Consiliul Judeţean.

La eveniment a fost prezent preşedintele Radu Moldovan, administratorul firmei care a cîştigat licitaţia pentru lotul 2, SC Îndemânarea SRL, directorul general al SC Aquabis SA, Ion Şandru, viceprimarii din Năsăud şi Rebrişoara,  dar şi directorul ADI apă-canal, Răzvan Grec.

„Este un moment foarte important pentru comunitatea din Rebrişoara şi Năsăud, care aşteaptă de foarte mult timp acest proiect de investiţii. E vorba despre celebrul Contract de Lucrări 6 (…) În sfârşit, după foarte multe lucruri care nu s-au realizat am ajuns într-un stadiu în care semnăm contractul de execuţie al lucrărilor. CL 6 a fost un contract din etapa I a Master Planului care nu s-a realizat din cauza neexecutării lucrărilor de către o companie. Mă bucur foarte mult că nu am pierdut cele aproximativ 10 milioane de euro, valoarea extimată  a celor trei loturi. Lotul 1 cuprinde Maieru şi Sângeorz Băi şi are o valoare aproximativă de 5 milioane euro, Lotul 2 este contractul de astăzi, şi sper ca această companie să înceapă lucrul cât mai repede pentru că avem nevoie de aceste lucrări atât în Rebrişoara cât şi în Năsăud, iar Lotul 3 e Salva şi Telciu”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

Potrivit lui Radu Moldovan , investiţia de pe Lotul 2 are o valoare de 1,5 milioane euro, fiind cofinanţat prin POIM 2014-2010 în pondere de 76,97%, Guvernul României – 11,77%, bugetul local – 1,81% şi Aquabis – 9,45%. Termenul de execuţie este de 20 de luni de la data semnării contractului, la licitaţie particiăând nouă ofertanţi.

Contractul prevede reabilitarea a 5.6 km conductă de aducțiune de la stația de tratare apă Rebra până la stația de pompare apă potabilă din apropierea stadionului ,,Progresul”, montarea unei stații de ridicare a presiunii; realizarea a 595 m conductă de refulare (total 1.487 m din care 882 m realizaţi), reabilitarea unui rezervor de 1000 mși o baterie de rezervoare de 2×300 m3 prin: instalații hidraulice, electrice, construcții civile, pentru dezinfecție- instalație de clorinare cu hipoclorit de sodiu şi realizarea a 4.7 km rețele de distribuție apă potabilă.

Categoria: Administratie