Apa din fântânile comunei Chiochiş şi a satelor Cheţiu şi Bozieş nu poate fi băută.

Apa din fântânile comunei Chiochiş şi a satelor  Cheţiu şi Bozieş nu poate fi băută.

Apa din fântânile comunei Chiochiş şi a satelor  Cheţiu şi Bozieş nu poate fi băută. O spune primarul Vasile Silaşi, tot mai îngrijorat de faptul că alimentarea cu apă a celor zece sate pe care le administrează este un obiectiv tot mai greu de realizat, cauza fiind blocarea Master Planului de apă şi canal. Consiliul local şi-a dat acordul de principiu pentru ieşirea Chiochişului din ADI apa-canal.

fc2

Comuna Chiochiş şi cele zece sate aparţinătoare se confruntă la această oră cu o adevărată criză a apei. O spune chiar primarul comunei Chiochiş, Vasile Silaşi, îngrijorat de faptul că apa din fântânile din Chiochiş, Cheţiu şi Bozieş este nepotabilă.

„ Am cerut ca DSP să vină şi să ia probe de apă din fântânile din comuna noastră, iar rezultatele acestora sunt pozitive, în sensul în care apa este nepotabilă, consumul acesteia fiind interzis în Chiochiş, Cheţiu şi Bozieş”.

În privinţa faptului că primăria Chiochiş îşi doreşte să iasă din ADI Apă-Canal, informaţie confirmată încă de la începutul lunii septembrie, primarul Silaşi spune că există deja un acord de principiu al întregului consiliu local, dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple: „ Vreau să convoc o şedinţă a comitetului local pentru situaţii de urgenţă pentru a vedea ce avem de făcut. Să cântărim care sunt plusurile şi care sunt minusurile unei ieşiri din ADI”, explică Silaşi.

Reamintim faptul că activitatea ADI Apă-Canal este pusă sub semnul întrebării de primarul liberal al comunei Chiochiş, Vasile Silaşi. El reproşează angajaţiilor de la acest ADI că se mişcă foarte greu, iar Master Planul de introducere a apei şi canalizăzii în întreg judeţul Bistriţa-Năsăud este în pericol de-a nu putea fi implementat.

Categoria: EVENIMENT