Anomalie sau normalitate?… mai sa fie?

Anomalie sau normalitate?… mai sa fie?

O propunere de la varful PSD, in persoana lui Nicolae Badalau, a atras atentia in mass-media romaneasca. Este vorba despre idea organizarii unui referendum privind soarta monarhiei in Romania. Apar insa si mirari si chiar dezgustari de la fostii mari colegi de partid ai domnului, unul din ei care s-a exprimat pe acest subiect, este nimeni altul decat renumitul sociolog Vasile Dancu. Daca marele sociolog, asa cum spun unii, se declara dezgustat privind afirmatiile colegilor lui, ma straduiesc eu sa ii dau o explicatie celui care sustine ca romanii au trait intr-o degringolada totala si nu intelege cum brusc apare interesul pentru monarhie.

Vrand nevrand trebuie sa recunosc ca PSD-ul e destept, si pe punctul de a-si face singur cadoul care aduce castig de imagine daca un astfel de demers va avea loc. Cu aceasta ocazie, cartea de vizita sifonata a unui partid de stanga va fi mult albita si va fi o mirare in lumea intreaga cum un partid socialist aduce in prim plan un astfel de proiect. Asa zisa opozitie de dreapta, mult ratacita, a pierdut oportunitatea si anii favorabili unei astfel de idei si nu a fost capabila nici s-o initieze.

Domnule Vasile Dancu, degringolada de care amintiti, oare cine a intretinut-o? Nu toate guvernele si politicienii din absolut toate partidele de dupa ’89, si colegii dumneavoastra care au cerut ca Majestatea Sa Regele Mihai I sa nu fie lasat sa intre in tara si sa fie catalogat drept persoana non grata? Nu va puteti explica explozia de admiratie a romanilor pentru monarhie, pentru ca la randul dumneavoastra ati fost indoctrinat si instruit in neadevar. Clepsidra cu promisiuni electorale a guvernantilor se goleste rapid de continut si trebuie urgent inlocuita cu noi amagiri ca sa mai adoarma putin societatea. Va spun ca daca dumneavoastra nu intelegeti fenomenul respectiv va ajut cu umila mea parere. Cred ca ziua trista de 16 decembrie 2017 cand sute de mii de romani au trait cu sufletul la gura trecerea in nefiinta a Regelui, impreuna cu organizarea impecabila facuta de familia regala si de brava Armata Romana, prezenta spumei Europei, regi, regine, printi, printese, si in final disparitia ultimului reper moral al Romaniei zilelor noastre a facut ca romanii sa isi schimbe radical crezul.

Sa zicem si sa credem ca aceasta propunere va trece si ca la referendum peste 30% vor spune DA monarhiei. PSD va avea mult de castigat pe termen lung si revenirea la o monarhie constitutionala va opri cu siguranta exodul romanilor si chiar ii va aduce pe cei rataciti din nou acasa. Insanatosirea clasei politice cu siguranta se va produce.

Merita sa incercam. Probabil Monarhia Salveaza Romania!

Pana atunci ma inclin doar in fata Armatei Romane care a dovedit o organizare impecabila si un respect deosebit fata de ultimul ei Maresal.

 

Balan Marius Horea

Presedinte Partidul Verde Bistrita

Categoria: ANALIZE-COMENTARII