BISTRIȚA BÂRGĂULUI: Ani grei de pușcărie pentru Lina Monica Crăciun!

BISTRIȚA BÂRGĂULUI: Ani grei de pușcărie pentru Lina Monica Crăciun!

Tribunalul Bistrița-Năsăud a pronunțat, vineri, sentința în dosarul în care Lina Monica Crăciun a fost acuzată de acuzată că și-ar fi ucis trei bebeluși după naștere. Femeia a fost condamnată la 25 de ani de închisoare. Sentința nu este defintivă și va fi atacată în apel la Curtea de Apel Cluj, scrie gazetadebistrita.ro

Lina Monica Crăciun a fost acuzată de procurori, de comiterea unei infracțiuni de omor și două de omor calificat. Deși avocatul acesteia a încercat să demonstreze că nu se poate vorbi despre comiterea unor crime în condițiile în care procurorii nu au reușit să probeze că cei trei copii s-au născut vii, și a cerut schimbarea încadrărilor juridice în profanare de morminte, instanța bistrițeană nu s-a lăsat înduplecată. Sentința este una extrem de dură, Lina Monica Crăciun primind nu mai puțin de 25 de ani de închisoare.

n rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că, în perioada 2004-2011, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viaţa a trei nou născuţi, pe care i-a născut la termen şi neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuţilor în podul unui bloc dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud unde au fost găsite întâmplător în cursul lunii martie 2017, în stare avansată de descompunere (scheletizate şi mumificate).

„Inculpata Crăciun Lina Monica a comis cele trei fapte de omor asupra propriilor copii în contextul unei relaţii ascunse ce a durat mai bine de 10 ani, cu un bărbat, cu care inculpata a mai avut relaţii de pe urma cărora a mai dat naştere, anterior săvârşirii faptelor, unui copil”, precizează procurorii.

Conform anchetatorilor, Lina Monica Crăciun a rămas de trei ori însărcinată cu acest bărbat, sarcini pe care le-a ascuns, fără să le urmărească evoluţia (nu s-a prezentat pe perioada sarcinilor la medicul specialist, iar la termen a născut neasistată medical, după care a suprimat viaţa nou-născuţilor şi le-a ascuns cadavrele.

În urma expertizelor antropologice şi genetice s-a stabilit faptul că cei trei copii sunt fraţi între ei, şi provin din aceiaşi părinţi: Lina Monica Crăciun şi Vasile Condrea.

Categoria: EVENIMENT