duminică, martie 29, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  ANAD, COSR și FR de Haltere nu au primit nicio informare oficială privind dopajul halterofilului Gabriel Sîncrăian

  Must Read

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Agenția Națională Anti-Doping (ANAD), Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Federația Română de Haltere nu au primit până în momentul de față nicio informare privind eventualul caz de dopaj al halterofilului Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme.

  Președinta ANAD, Graziela Vâjială, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a auzit de așa-zisul caz de dopaj al lui Sîncrăian doar din presă. „Noi, la ANAD, nu am primit absolut nimic referitor la un test pozitiv al lui Sîncrăian sau al oricărui alt sportiv român la Jocurile Olimpice. Eu, ca să spun de unde am aflat, am primit un raport de monitorizare a presei internaționale și române. Acolo scria că Sîncrăian a fost depistat pozitiv și sursa era TVR. Mi se pare cel puțin anormal, ne dăm singuri în cap spunând așa ceva despre un sportiv medaliat. Mai ales că noi nu am primit nimic nici de la WADA, nici de la CIO, de la nimeni”, a spus Vâjială.

  La rândul său, președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, a menționat că nu are nicio informare privind un eventual test pozitiv al lui Gabriel Sîncrăian și că, din punctul său de vedere, sportivul este nevinovat. „Acum nu există nicio probă care să îl incrimineze pe Sîncrăian. Noi nu am primit nicio hârtie oficială de la nimeni în care să spună că el a fost depistat dopat și că i se retrage medalia. Am văzut și eu în presă, dar dacă era ceva, apărea până acum și oficial. Până la urmă a trecut aproape o lună de la câștigarea medaliei”, a declarat Nicu Vlad pentru AGERPRES.

  Nici Federația Internațională de Haltere nu a fost informată în legătură cu dopajul lui Sîncrăian. „Eu sunt și prim-vicepreședinte la federația internațională și nici acolo nu a venit niciun document în ceea ce îl privește. E o situație neplăcută atât pentru Sîncrăian, cât și pentru noi, pentru că se vorbește de dopaj dar nu există nimic oficial. Nu am nici cea mai vagă idee cine ar fi putut lansa un astfel de zvon și cu ce scop”, a adăugat Vlad.

  Secretarul general adjunct al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Florin Mișcă, a declarat pentru AGERPRES că pe adresa instituției nu a venit nicio solicitare din partea CIO privind retragerea medaliei câștigată de Gabriel Sîncrăian la Rio de Janeiro.

  „În ceea ce ne privește pe noi, COSR, România are în momentul de față o medalie de bronz câștigată de Gabriel Sîncrăian la haltere. Noi nu am primit nicio înștiințare sau solicitare din partea CIO de retragere a medaliei. Informațiile din presă nu știu de unde au apărut, dar repet, Sîncrăian are în momentul de față medalia de bronz”, a spus oficialul COSR.

  Întrebat dacă a primit vreun document de la Agenția Mondială Antidoping (AMA-WADA), Florin Mișcă a răspuns: „Nu, nu avem nimic nici de la WADA. Dar oricum, pe noi ne informează CIO dacă se întâmplă ceva, nu WADA”.

  Surse din cadrul COSR au declarat joi, pentru AGEPRES, că este posibil ca informațiile privind un posibil caz de dopaj să fi apărut după testele antidoping pe care toți medaliații olimpici sunt obligați să le facă la finalul probelor. „Fiecare medaliat la Jocurile Olimpice este testat, iar în cazul lui Sîncrăian s-au solicitat mai multe informații dat fiind trecutul lui (n.r. — în perioada 23 septembrie 2013 — 23 septembrie 2015 a fost suspendat pentru dopaj cu stanozolol). Probabil de aici s-au scurs unele informații și au apărut aceste discuții”, a menționat sursa citată.

  Postul public de televiziune TVR a anunțat la 29 august că halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, urmând să îi fie retrasă medalia. „Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio la categoria 85 de kilograme, a picat testul antidoping. România va pierde medalia de bronz, iar COSR va trebui să plătească 100.000 de euro către CIO. În cadrul COSR există voci care susțin că amenda trebuie plătită de Federația Română de Haltere și de sportivul aflat în culpă”, a anunța TVR la acel moment.

  La 13 august, halterofilul român Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sîncrăian a totalizat atunci 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la aruncat.

  România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

  Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul a fost luat de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea), halterofilul Gabriel Sîncrăian (85 kg) și de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau vânzătoare, deputatul Daniel Suciu a...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza infectării cu coronavirus.

  29 de decese sunt raportate până la această oră din cauaza infectării cu COVID 19

  Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopții și în această dimineață. Toate persoanele decedate sunt...

  Trei bistrițeni au fugit din izolare, dar au ajuns în carantină. Aproape 500.000 de lei este cuantumul amenzilor date pentru nerespectarea OM 3

  În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nistru, au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 200 de poliţişti, 89 de jandarmi...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -