ANA DRAGU: 188 de persoane cu dizabilităţi au închis ochii în ultimii 5 ani în centrele DE RECUPERARE din Bistriţa-Năsăud

ANA DRAGU: 188 de persoane cu dizabilităţi au închis ochii în ultimii 5 ani în centrele DE RECUPERARE din Bistriţa-Năsăud

Splendidul judeţ Bistriţa-Năsăud a reuşit în sfârşit să se claseze în primele 10 judeţe din ţară (şi nu la fotbal), fără a participa la nici un concurs. Aşa, fără efort, fără nici o intervenţie şi mai ales fără sprijinul deputaţilor şi senatorilor ei reuşeşte incredibila performanţă de a se clasa pe locul 9 în competiţia neagră a morţii, scoasă la iveală de Centrul de Resurse Juridice şi Centrul de Investigaţii Media. 37 de DGAPDC-uri din 37 de judeţe au oferit (uneori constrânse de cererile avocaţilor) date cu privire la numărul de persoane internate în centrele de recuperare din România, în intervalul 2010-2015.

„Aproape 5.000 de persoane cu dizabilitati mintale aflate in grija statului, in institutii inchise dar cu titulaturi ce contin cuvintele “ocrotire”, “recuperare” sau “reabilitare”, au murit in ultimii aproape cinci ani in Romania, in conditii necunoscute.”

Oamenii nimănui, copiii cuiva care i-a uitat acolo până la moarte. Pentru că e Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi şi se dau concerte, se fac checuri, se primesc comunicate pompieristice, . De Ziua celor care mor în beznă, de sufletele celor aflaţi la mâna statului. 188 de persoane cu dizabilităţi au închis ochii în ultimii 5 ani în centrele DE RECUPERARE din Bistriţa-Năsăud, un judeţ mic. Adică 37 de morţi pe an, adică 1 mort la 10 zile. Din cauze necunoscute. Statul Român are randamentul unui criminal în serie.

Categoria: EVENIMENT