AMERICA ŞI LUMEA INTRĂ ÎN ERA TRUMP

AMERICA ŞI LUMEA INTRĂ ÎN ERA TRUMP

Ceremonia de învestire începe la 19:00, ora României. Vor lua cuvântul lideri religioși apropiați de Trump și senatorul de Missouri, Roy Blunt, care este și președintele comitetului pentru învestire. Discursurile vor fi urmate de recitaluri muzicale.

Depunerea jurământului și discursul inaugural au loc după aproximativ jumătate de oră. Trump va fi învestit de președintele Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite, John G. Roberts. La ceremonie vor fi folosite două Biblii: cea a lui Abraham Lincoln și cea pe care Trump o are încă din copilărie.

Odată ce Trump devine președinte în exercițiu, Barack și Michelle Obama își iau rămas bun și părăsesc locul unde a avut loc învestirea. Pentru noul președinte urmează un prânz la care sunt invitați membrii administrației sale, precum și prieteni apropiați, apoi trecerea în revistă a forțelor armate, care va avea loc la Capitoliu.

Donald Trump și Mike Pence vor lua parte apoi la parada inaugurală de pe celebra Pennsylvania Avenue. Festivitățile din ziua învestirii se încheie cu balul inaugural, programat să înceapă la 04:00, ora României.

Potrivit New York Times, vor fi, de fapt, două baluri inaugurale ce vor avea loc la etaje diferite ale centrului Walter E. Washington. În paralel se va desfășura un bal dedicat membrilor forțelor armate. Trump va veni la fiecare dintre cele trei petreceri și va susține, de fiecare dată, un discurs.

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și soția sa, Melania, au fost primiți vineri dimineață la Casa Albă de președintele în exercițiu Barack Obama și prima doamnă, Michelle, informează AFP și Associated Press.

Este ultima întâlnire oficială dintre cele două cupluri înainte de învestitura lui Trump în funcția de președinte al SUA. După întâlnire, în jurul orei 10.30 (17.30 ora României), vor pleca spre Capitoliu, unde Trump va depune jurământul.

Categoria: EVENIMENT