Ambasadorul SUA, Hans Klemm a revenit la Bistrița. El a vizitat o casă de tip familial construită de fundația Hope and Homes for Chidren (HHC)

Ambasadorul SUA, Hans Klemm a revenit la Bistrița. El a vizitat o casă de tip familial construită de fundația Hope and Homes for Chidren (HHC)

Ambasadorul SUA, Hans Klemm a revenit astăzi la Bistrița. Împreună cu directorul regional al fundației Hope and Homes for Chidren (HHC), Ştefan Dărăbuş dar și cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, Klemm a vizitat o casă de tip familial construită de fundaţia Hope and Homes for Chidren (HHC). La eveniment a fost prezent și viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

Potrivit celor spuse de Hans Klemm, Statele Unite încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale, pe care le vede ca pe un mijloc de dezinstituţionalizare a copiilor aflaţi în grija statului.

Hans Klemm: ” SUA au încurajat România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale. Vedem aceste adopţii ca pe un mijloc de dezinstituţionalizare. Pentru a avea o mai bună înţelegere – este încă un obiectiv important, este bine ca eu să înţeleg ceea ce se întâmplă în teritoriu, ce greutăţi întâmpină copiii care se află în această situaţie”.

Ambasadorul SUA nu a negat faptul că există un interes al cetăţenilor americani de a adopta copii români, doar că, actul respectiv, este agreat de legile americane doar în cazul în care cel care cere adopția, este, la rândul lui, cetățeanul este româno-american.

Reamintim că

Imobilul vizitat de Hans Klemm adăpostește o casă de tip familial și, care a fost inaugurată în luna trecută la Bistrița, la o zi distanță de altele două inaugurate de aceeași fundație, HHC, în orașul Năsăud. În fiecare din aceste case, locuiesc 14 copii, despre care Hans Klemm a spus că i-a găsit ”fericiți”.

Categoria: EVENIMENT