Ambasadorul SUA Hans Klemm a inaugurat astăzi Raftul American la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc”

Ambasadorul SUA Hans Klemm a inaugurat astăzi  Raftul American  la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc”


Ambasadorul SUA Hans Klemm a inaugurat astăzi  Raft-ul  American [American Shelf] la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovam a prefectului Ovidiu Frenţ. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenţi cei doi vicepreşedinţi, Ioan Ţintean, Vasile Puica, respectiv primarul Bistriţei, Ovidiu Creţi dar şi viceprimarul Cristian Niculaie.

American Shelf reprezintă o donaţie de carte – lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, precum şi carte pentru copii, care intră în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.  Rafturile americane sunt prezente în Botoșani, Galați, Brașov, Sibiu, Drobeta Turnu-Severin, Arad, Brăila și Miercurea Ciuc.

“Donaţia de astăzi completează colecţia de literatură americană a Bibliotecii Județene “George Coşbuc”, cu intenţia de a găsi modalităţi prin care cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud să afle mai multe şi să înţeleagă mai profund America şi pe americani”, a spus Ambasadorul Klemm la ceremonia de inaugurare.

Rafturile americane fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a inițiat Ambasada SUA în România și completează cele nouă Colțuri americane [American Corners]. Rafturile americane și Colțurile americane oferă resurse de informație autorizată despre SUA și cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA și învățarea limbii engleze.

 

Categoria: EVENIMENT