Alina Gorghiu rămâne preşedinte unic al PNL. Daniel Buda este împuternicit să semneze listele alături de ea

Alina Gorghiu rămâne preşedinte unic al PNL. Daniel Buda este împuternicit să semneze listele alături de ea

Şedinţa în care liderii aripii democrat-liberale din PNL s-a încheiat după două ore de dezbateri, hotărându-se ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al PNL, în timp ce europarlamentarul Daniel Buda să aibă împuternicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare ca prim-vicepreşedinte.

Blaga: Cred că decizia ca PNL să aibă un singur preşedinte este cea mai corectă cale

Vasile Blaga, care miercuri a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL în urma începerii urmăririi penale împotriva sa pentru fapte de corupţie, a spus, sâmbătă seară, la finalul celor două şedinţe ale liberalilor, că decizia ca Alina Gorghiu să fie preşedinte unic al PNL este cea mai bună soluţie şi „calea cea mai corectă”.

„Au fost două şedinţe administrative – prima, cea a preşedinţilor din vechiul PDL, apoi a urmat şedinţa normală cu preşedinţii de organizaţii PNL, iar în prima şedinţă, după o dezbatere serioasă, cu un singur vot împotrivă şi patru abţineri, am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că, de fapt, suntem un singur partid, iar PNL să aibă un singur preşedinte, în persoana Alinei Gorghiu”, a declarat Blaga, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Alina Gorghiu.

El s-a declarat convins că a fost aleasă soluţia cea mai bună, spunând că o va sprijini în continuare pe Alina Gorghiu.

„Cred că este calea cea mai corectă. Aveţi încredere că partidul va găsi resorturi să treacă peste aceste momente şi să iasă întărit”, a adăugat Blaga.

 PNL organizează săptămâna viitoare Consiliul Naţional de Coordonare, pentru validarea deciziei privind preşedinţia unică – surse

Partidul Naţional Liberal urmează să convoace, pentru săptămâna viitoare, sâmbătă, Consiliul Naţional de Coordonare, forul cel mai apropiat de  Convenţia Naţională, pentru validarea deciziei luate de democrat-liberali, privind preşedinţia unică a partidului şi desemnarea lui Daniel Buda prim-vicepreşedinte, pentru a contrasemna listele la alegerile parlamentare.

mai multe pe: http://www.news.ro

 

Categoria: Politica Locala